Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το ΙΕΚ Βέργη στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό για chef και pastry Chef

Το ΙΕΚ Βέργη στον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισ...

Πραγματοποιήθηκε 21-23 Φεβρουαρίου

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος διοργάνωσε και υλοποίησε στις 21-23 Φεβρουαρίου 2020, τον 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό για chef και pastry Chef.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αφορούσε σε επαγγελματίες chef/ μάγειρες και pastry chef/ ζαχαροπλάστες, σε νέους ηλικίας έως 25 ετών καθώς και σε σχολές από την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου.

Στον διαγωνισμό, που τελεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs, πήρε μέρος το ΙΕΚ Βέργη από την Πάτρα, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. To συγκεκριμένο μετάλλιο είναι αφιερωμένο στον ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος Βέργη, κ. Σπύρο Βέργη.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε πρίν 3 μήνες με την άοκνη προσπάθεια του coach chef κ. Παρασκευά Δρε ο οποίος σε συνεργασία με την Διευθύντρια Σπουδών του Συγκροτήματος κ.Κατερίνα Βέργη δημιουργούν φιλοσοφία μαγειρικής με τη χρήση τοπικών προϊόντων της Αχαϊκής γης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε το υλικό της Αρχαιοελληνικής κουζίνας, ο «γάρος» μία ιδιαίτερα σάλτσα η οποία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τα αρχαία χρόνια.

Οι σπουδαστές μέσα σε 1 ώρα και 1 τέταρτο δημιούργησαν 4 μοναδικά πιάτα με πολύπλοκες τεχνικές οι οποίες εντυπωσίασαν τους κριτές και απέδειξαν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, του ΙΕΚ με τη μεγαλύτερη ιστορία στη Δυτική Ελλάδα.

Οι σπουδαστές που διαγωνίστηκαν ήταν οι Μπαλασόπουλος Χρήστος του Αποστόλου, Καλαπόδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Σπηλιόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου και Τσεντούρου Φωτεινή του Δημητρίου.

Συγχαρητήρια στο ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ που έφερε το μετάλλιο στην πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά