Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η παράταξη "Πρωτεύουσα Ξανά!" του Γρ. Αλεξόπουλου έκοψε την πίτα της - ΦΩΤΟ

Η παράταξη "Πρωτεύουσα Ξανά!" ...

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, πολιτευτών κ.λπ

Κατάμεστο ήταν το κατάστημα «Σουρωτήρι» στην εκδήλωση κοπής της πίτας της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», ενώ το «παρών» έδωσαν πολλά παλιά και νέα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων, πρώην βουλευτές, πολιτευτές κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση, ο κ. Αλεξόπουλος κάλεσε όλα τα μέλη της παράταξης στον αγώνα που, όπως είπε, ξεκινάει από την αρχή, προκειμένου "να ενημερωθεί σωστά η κοινωνία για όσα συμβαίνουν στην πόλη και στο Δήμο και να πειστούν οι πολίτες για την ανάγκη αλλαγής πλεύσης μιας πορείας που με την παρούσα δημοτική αρχή προδιαγράφεται αδιέξοδη για την Πάτρα".

«Αυτός, αλλά και ο επόμενος χρόνος, είναι διάστημα κρίσιμο σε σχέση με τη διαμόρφωση πλειοψηφιών στην Πάτρα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο την επόμενη τετραετία» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος. «Ξεκινάμε πάλι από την αρχή να μιλήσουμε με τον κόσμο, έχοντας υπόψιν μας ότι το οργανωτικό πλαίσιο αφορά όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην πορεία αυτή, στην πορεία αλλαγής μιας κατάστασης που απειλεί το μέλλον της  Πάτρας,  μια πορεία με συνοδοιπόρους όσους αγαπούν την πόλη τους και όχι τα κόμματά τους. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι οι μηχανισμοί.

Οφείλουμε να πείσουμε λοιπόν την κοινωνία μέσα από παραγωγική αντιπολίτευση ότι  πρέπει να έρθει μια μεγάλη αλλαγή πριν είναι αργά για την Πάτρα. Αυτή η  στόχευση είναι ξεκάθαρη μέσα στην τετραετία που διανύουμε. Και βεβαίως πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι έχουμε αντιπρόταση και να την παρουσιάσουμε αυτή την άλλη πρόταση, να κάνουμε τους πολίτες συμμέτοχους.  Σε αυτή τη διαδρομή, όλα τα εκλεγμένα και μη εκλεγμένα μέλη, όλοι οι φίλοι της παράταξης, πρέπει να είναι παρόντες. Και δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα και για τίποτα. Όλες οι πολιτικές μας, όλα όσα λέγαμε προεκλογικά, οι πολιτικές που είχαν σχεδιαστεί από εμάς όλα τα προηγούμενα χρόνια,  δικαιώνονται.  Η παράταξη του δημάρχου έχει να απολογηθεί» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος και αναφέρθηκε στις εκκωφαντικές αλλαγές πλεύσης του κ. Πελετίδη σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά για μια σειρά πραγμάτων με αποκορύφωμα την πλήρη αποδοχή από την πλευρά του, τού Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανάπλαση του παραθαλάσσιου μετώπου της Πάτρας , το οποίο όταν αυτό παλιά ψηφιζόταν ο κ. Πελετίδης το είχε καταψηφίσει καταγγέλλοντάς υπηρέτες συμφερόντων. «Ποιος είναι τελικά ο υπηρέτης συμφερόντων;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, έκανε εκτενή αναφορά στα όσα διαδραματίζονται στο Δήμο και στις συνεδριάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου της πόλης αλλά και στον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, όπως είπε, ο Δήμαρχος και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής στους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

«Αυτό το οποίο παρατηρούμε στο σημερινό συμβούλιο δεν τιμά την πόλη μας» τόνισε.

«Η συμπεριφορά προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι προσβλητική. Αντιμετωπιζόμαστε με υπέρμετρη αλαζονεία από την πλευρά του κ. Πελετίδη και των συνεργατών του, αλλά και από στρατευμένους από το ΚΚΕ υβριστές στη διάρκεια των συνεδριάσεων» είπε, ενώ έκανε αναφορά στην απροκάλυπτη  χρήση της σελίδας και των social mediaτου Δήμου για την  κομματική προπαγάνδα του ΚΚΕ, για εκτόξευση ύβρεων κατά της αντιπολίτευσης αλλά και για αποκλεισμό κάθε πολίτη που τολμάει να σχολιάσει και να πει τη γνώμη μου κάτω από τις απίστευτες αυτές αναρτήσεις. 

«Οι Πατρινοί ζούμε σε καθεστώς οργανωμένης τρομοκράτησης» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος. «Γράφεις κάτι στα social media και σου απαντάει με άθλιο τρόπο ένα κομματικό στέλεχος από την Κοζάνη! Γράφει κάτι ένας πολίτης στη σελίδα του Δήμου που δεν τους αρέσει και την επόμενη ημέρα τον έχουν αποκλείσει. Και όλο αυτό κοστίζει στο δήμο, δηλαδή στους Πατρινούς 30.000 ευρώ το χρόνο, για τις φωτογραφίες και τη διαφήμιση του κ. Πελετίδη. Και κατά τα άλλα κόπτονται για το δημόσιο χρήμα» επεσήμανε.

Ειδική αναφορά τέλος ο κ. Αλεξόπουλος έκανε στη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες. Κανείς δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς κάναμε και κάνουμε βήματα πίσω από τις αρχικές μας θέσεις, για να επιτύχουμε αναγκαίες συναινέσεις. Επιλέξαμε  να μιλάμε με τις άλλες παρατάξεις και μιλάμε συνεχώς για να βρίσκουμε έναν κοινό τόπο για τα θέματα της Πάτρας. Και καλούμε και το δήμαρχο σε αυτό.  Οι άλλες παρατάξεις πλην του κ. Πατούχα είναι παρούσες στο διάλογο. Ο κ. Πελετίδης επαίρεται  ότι έχει τη μοναδική αλήθεια και θα την πάει μέχρι τέλος. Αυτή είναι η επιλογή του. Και για αυτό βλέπετε να περνάνε συχνά οι θέσεις της αντιπολίτευσης και όχι της δημοτικής αρχής. Η αντιπολίτευση υπερβαίνει τις κομματικές αγκυλώσεις και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι παρατάξεις με διαφορετική πολιτική προέλευση να βρίσκουμε κοινό τόπο συνεννόησης και να ψηφίζουμε το ίδιο κατανοώντας ότι πρέπει να δουλέψουμε για το καλό της Πάτρας; Είναι πολύ μεγάλη υπέρβαση αυτό. Και να έχεις το Δήμαρχο να μιλάει προσβλητικά για 7 νάνους για 7 πληγές του Φαραώ, για μαύρο μέτωπο και άλλα συναφή…. Οφείλει ο κ. Πελετίδης ως Δήμαρχος της Πάτρας να το  σκεφτεί σοβαρά και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να μην υπάρχουν αδιέξοδα για την Πάτρα μας»

Ο κ. Αλεξόπουλος κατέληξε ότι η Πάτρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της.  Ή θα διαδραματίσει ρόλο μητρόπολης όχι μόνο σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο,  ή θα μείνει περιχαρακωμένη  στην οπισθοδρόμηση στην οποία την αναγκάζει  η δημοτική αρχή και το παιχνίδι θα είναι  χαμένο.

«Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, θα γίνει χωριό η  Πάτρα» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις