Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιταχύνεται η ενεργειακή αναβάθμιση των δομών Υγείας στη Δυτική Ελλάδα

Επιταχύνεται η ενεργειακή αναβάθμιση των...

ΔΕΙΤΕ τι συζητήθηκε σε σχετική σύσκεψη

H πορεία των έργων ενεργειακής αναβάθμισης στις δομές υγείας της Δυτικής Ελλάδας, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος 2014-2020, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, Άλκηστις Σταθοπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο φορέων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: "Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε σημαντική πρόοδος προκειμένου να ξεπεραστούν διοικητικές και τεχνικές δυσκολίες, ενώ επίσης αναλύθηκαν οι επιμέρους παράμετροι ανά έργο. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις και δεσμεύτηκαν σε  συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία των έργων.

Σημειώνεται πως τα έργα αφορούν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το Νοσοκομείο Αιγίου καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου. Στοχεύουν δε, στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας και στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Κοινός μας στόχος είναι η στήριξη και ενίσχυση των δομών υγείας, η αποδοτικότερη και οικονομικότερη εκμετάλλευση της ενέργειας, καθώς και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών και ενίσχυση των προσπαθειών όλων μας»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις