Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία για το Πατρινό Καρναβάλι, αλλά...

Πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία για το Πατ...

Οι κρατήσεις δεν θυμίζουν άλλες εποχές

Γεμάτα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, τα ξενοδοχεία της Πάτρας κατά το τελευταίο διήμερο του Καρναβαλιού.

Μέχρι ώρας, μια εβδομάδα πριν από την κορύφωση του θεσμού, τα στοιχεία του μεγαλύτερου prortal ηλεκτρονικής κράτησης δωματίων (booking.gr) παρουσιάζουν την πόλης με σχεδόν απόλυτο ποσοστό.

Ουσιαστικά η πληρότητα των καταλυμάτων της αχαϊκής πρωτεύουσας το επόμενο Σαββατοκύριακο αγγίζει το 96%. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ελάχιστα δωμάτια απομένουν ελεύθερα (δεν ξεπερνούν τα 10) σε μόλις τρία ξενοδοχεία. Βέβαια αν η αναζήτηση συμπεριλάβει και την Παρασκευή τότε το ποσοστό της πληρότητας πέφτει σημαντικές και φθάνει στο 89%, κάτι που καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι του διημέρου.  

Σύμφωνα με την έως τώρα δυναμική που αναπτύσσεται, εκτός απροόπτου όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα γεμίσουν ασφυκτικά ενώ εκτιμάται ότι και τα καταλύματα πέριξ της πόλης από Λόγγο μέχρι και Καμίνια θα έχουν πληρότητα πάνω από 60%.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Αχαΐας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, με τη βοήθεια του καλού καιρού που αναμένεται να επικρατήσει θα μπορέσουν τα ξενοδοχεία της πόλης να χτυπήσουν 100% πληρότητα και στις γύρω περιοχές να έχουν μια αξιοπρεπή κίνηση περίπου 60%.

«Είμαστε αισιόδοξοι, με δεδομένο ότι οι Έλληνες κλείνουν τις αποδράσεις τους την τελευταία στιγμή, πως τελικά κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος και όλα τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα είναι γεμάτα. Το θέμα είναι ότι πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες δεν είναι του τριημέρου, δηλαδή από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή», σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Φυσικά η κίνηση δεν θυμίζει άλλες εποχές όταν όλα τα καταλύματα τόσο του κέντρο όσο και των γύρω περιοχών ήταν ασφυκτικά γεμάτα, από καιρό. Επίσης ένα μεγάλο ζήτημα για την πόλη, το οποίο το επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, είναι και το ότι ουδέποτε η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο πέραν του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου κατά το οποίο εκτυλίσσεται το Καρναβάλι των Μικρών η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι αρκετά περιορισμένη και άνετα κανείς βρίσκει δωμάτιο για να μείνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις