Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τώρα ταξί στην Πάτρα μέσω Internet -Η τηλεματική φέρνει οικονομική και γρήγορη διαδρομή

Τώρα ταξί στην Πάτρα μέσω Internet -Η τη...

Ξεκινάει το σύστημα της τηλεματικής

Σε νέα εποχή μπαίνουν τα ραδιοταξί της Πάτρας 18300 καθώς ετοιμάζονται το επόμενο 20ήμερο να υιοθετήσουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα τηλεματικής το οποίο θα τους επιτρέπει να προσφέρουν νέες σύγχρονες υπηρεσίες στους πελάτες του.

Το νέο αυτό σύστημα θα επιτρέπει σε όσους ψάχνουν ένα ταξί να το βρίσκουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ. Με μια απλή εφαρμογή που θα κατεβάσουν στο κινητό ή στο τάμπλετ τους οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν απλώς ένα μήνυμα ότι θέλουν ένα ταξί και αμέσως το ηλεκτρονικό σύστημα θα αναζητά το πλησιέστερο όχημα.

Εντός δευτερολέπτων θα τους έρχεται ένα μήνυμα με τον χρόνο αναμονής, την πινακίδα ακόμα και το όνομα του οδηγού που θα τους παραλάβει. Έτσι και χωρίς χρονοτριβές θα επιλέγεται για τον πελάτη το πιο κοντινό προς τη θέση του όχημα και βεβαίως θα είναι σε θέση να γνωρίζει κατ’ εκτίμηση την χρέωση που θα του γίνει μέχρι να φτάσει το ταξί στην πόρτα του.

Επίσης ο πολίτης εάν το επιθυμεί θα μπορεί να αναφέρει και το προορισμό του ούτως ώστε να πληροφορείται και το συνολικό κόστος της διαδρομής του. Πέραν αυτών το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στον ίδιο τον οδηγό να επιλέγει την πορεία που θα χαράξει καθώς θα του προσφέρει δεδομένα όπως είναι η κίνηση και άλλα που θα τον βοηθούν να κάνει την ιδανική επιλογή.

Παράλληλα οι υπηρεσίες που προσφέρει η τηλεματική παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, τόσο για τον πελάτη, αφού το κέντρο θα γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία του οδηγού που τον παραλαμβάνει, όσο και κυρίως για τον οδηγό. Και τούτο γιατί το κέντρο του 18300 θα μπορεί να ελέγχει το στίγμα όλων των ταξί και στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι «περίεργο» μπορεί άμεσα να ενημερωθεί η αστυνομία.

Εκτός αυτού θα υπάρχει και ειδικό κουμπί έκτακτης ανάγκης που ο οδηγός θα μπορεί να το πατάει και να δίνει σήμερα κινδύνου σε όλους τους συναδέλφους για να επέμβουν.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o πρόεδρος του ραδιοταξί Κώστας Τζούβεκας οι συνάδελφοι κάνουν αυτή την περίοδο την σχετική επένδυση, αγοράζουν τάμπλετ, συνδέονται με το ίντερνετ προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι σε θέση να ξεκινήσει να λειτουργεί το σύστημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις