Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η νέα τολμηρή ταινία του Β. Μαζωμένου, "Εξορία" πάει αρχές Μαρτίου σε Φεστιβάλ στην Πορτογαλία

Η νέα τολμηρή ταινία του Β. Μαζωμένου, &...

Στο 40ο Fantasporto, στην πόλη Πόρτο

Στο διακεκριμένο Φεστιβάλ του Φανταστικού της Πορτογαλίας, το 40ο Fantasporto πρόκειται να ταξιδέψει η νέα ταινία «Εξορία» του 55χρονου σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένου, μετά την ελληνική πρεμιέρα της στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά το φιλμ «Γραμμές» του 2016 όπου πρωταγωνιστούσαν οι Λεωνίδας Κακούρης και Τάσος Νούσις, ο Βασίλης Μαζωμένος αναζητά την επόμενη μέρα της ελληνικής κρίσης, μέσω ενός υπερρεαλιστικού δράματος με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, όπου κεντρικός ήρωας είναι ένας άντρας που θα απωλέσει την ταυτότητα του και θα αγωνιστεί να επιβιώσει στην ίδια του τη χώρα, ζώντας ως λαθραίος.

«Η "Εξορία" είναι το ταξίδι ενός ανθρώπου, ως ξένος, στη χώρα του. Η ιστορία χωρίζεται σε επεισόδια, όπως στα όνειρα ή στους εφιάλτες. Και διαβάζεται επίσης ανάποδα, υπό την έννοια ότι στο ταξίδι του ήρωα η αρχή και το τέλος έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο τίτλος αναφέρεται στην απώλεια του εαυτού και στην πλήρη αποξένωση, αφού ο ήρωας βιώνει στη χώρα του μια λαθραία ζωή».

Έτσι περιγράφει ο Βασίλης Μαζωμένος τη νέα του ταινία, «Εξορία», την ιστορία του Άρη, ενός απελπισμένου Έλληνα που, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να φύγει από τη χώρα, επιστρέφει κι αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου έξω από το Σύστημα. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

Η τολμηρή όπως δείχνει και από τις φωτογραφίες, ταινία «Εξορία», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαζωμένου, θα διαγωνιστεί λοιπόν στο 40ό Φεστιβάλ Fantasporto, στο Πόρτο της Πορτογαλίας, στις 2 Μαρτίου 2020, όπως αναφέρει το flix.gr. Το φιλμ είναι μια συμπαραγωγή της Horme Pictures με τις Alatas Films και Arctos Films, και είχε κάνει την Αθηναϊκή του πρεμιέρα στο 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στα τέλη Νοεμβρίου 2019 ενώ διεκδικεί και υποψηφιότητες στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στο φιλμ παίζουν οι ηθοποιοί: Στέφανος Κακαβούλης, Δημήτρης Σιγανός, Αγγελική Καρυστινού, Κατερίνα Τσάση, Πάνος Μπόρας, Φάνης Μιλλεούνης, Πάνος Ζουρνατζίδης, Αλέξιος Κοτσώρης, Δημήτρης Φουρλής, Χρήστος Ζαχάρωφ, Κωστής Σαββιδάκης, Νίκος Παντελίδης, Αγγελική Μπίνη, Χαρά Κονταξάκη, Αλεξία Μπογδάνου, Νίκος Σεβαστόπουλος, Γεωργία Μαυροϊδοπούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες & το τρέιλερ διαβάστε κι εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture