Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: 350 αστυνομικοί το μήνα για μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία

Αχαΐα: 350 αστυνομικοί το μήνα για μεταγ...

Τι ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

 

Το ζήτημα της μεταγωγής κρατουμένων από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στα νοσοκομεία είτε για τακτικές είτε για έκτακτες επισκέψεις επαναφέρει στο προσκήνιο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας , ζητώντας την αποδέσμευσή τους από αυτή την υποχρέωση, η οποία όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης στο thebest.gr Χάρης Τσίτσικας απασχολεί το μήνα τουλάχιστον 350 αστυνομικούς. «Ζητάμε να εφαρμοστεί το δόγμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είναι οι αστυνομικοί να είναι στον δρόμο».

Ο κ. Τσίτσικας επισημαίνει ότι στο παρελθόν η ευθύνη αυτή ανήκε στις εξωτερικές φρουρές των φυλακών και τα τελευταία 20 χρόνια έχει περάσει στην Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα ο ίδιος έχει στείλει επιστολή στον κ. Χρυσοχοΐδη ζητώντας συνάντηση μαζί του και κυρίως να δώσει λύση στο ζήτημα μια και είναι έτοιμοι ως Ένωση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για το θέμα. Μάλιστα αναφέρει ότι σε συνάντηση με τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου είχε δοθεί η υπόσχεση ότι στις αρχές του χρόνου θα δινόταν λύση στο θέμα.

Πριν προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ο Πρόεδρος της Ένωσης έστειλε αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό και βρίσκεται σε αναμονή των εξελίξεων.

Όπως αναφέρει η μεταγωγή των κρατουμένων στα νοσοκομεία αποτελεί ένα από τα πάρεργα των αστυνομικών που στοιχίζει στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη του νομού και στην εκτέλεση των «καθαρά» αστυνομικών καθηκόντων της.

Όπως εξηγεί σε κάθε τέτοιου είδους μεταγωγή απασχολούνται τρεις αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις