Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τα Οσκαρικά φιλμ "Μικρές Κυρίες" & "1917" πρώτα στις προτιμήσεις των Πατρινών το περασμένο σαββατοκύριακο

Τα Οσκαρικά φιλμ "Μικρές Κυρίες&quo...

Καλά κρατήθηκε & η ταινία με τον Μάρκο Σεφερλή που πλησίασε τα 200.000 εισιτήρια ενώ η "Ευτυχία" αγγίζει πλέον τα 650.000

Τα Οσκαρικά φιλμ «1917» του Σαμ Μέντες και «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουικ τράβηξαν το σινεφίλ κοινό στην Πάτρα το περασμένο 4ήμερο (13 -16/2/2020), κάτι απολύτως λογικό. Το μεν «1917» που διανύει την 6η εβδομάδα προβολής του ήδη πανελλαδικά έχει ξεπεράσει τα 243.000 εισιτήρια ενώ οι «Μικρές Κυρίες» που συγκινούν και κατορθώνουν μ’ ένα θαυμάσιο καστ ηθοποιών και «έξυπνη» σκηνοθεσία να κάνουν «σημερινό» το στόρι του κλασικού Αμερικάνικου μυθιστορήματος της Λουίζα Μέι Άλκοτ, σε 10 μέρες προβολής ξεπέρασαν τα 50.000 εισιτήρια (στην Πάτρα το φιλμ που ήταν υποψήφιο για 6 Όσκαρ και κέρδισε αυτό των καλύτερων κοστουμιών παίζεται τόσο στα Odeon Veso Mare όσο και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον).

Μαζί με τα παραπάνω φιλμ, πρώτα σε προτίμηση από το Πατρινό σινεφίλ κοινό το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν φυσικά η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή που οι υπεύθυνοι των Odeon Veso Mare κατάλαβαν πως στην μικρή αίθουσα που την είχαν πάει, έδιωχναν κόσμο και την επανέφεραν σε μεγάλη και το φιλμ με τον Μάρκο Σεφερλή «Χαλβάη 5-0» ενώ ακολούθησε το θρίλερ «Γκρέτελ και Χάνσελ» σε σκηνοθεσία Οζ Πέρκινς που πήρε καλές κριτικές, με 9.203 εισιτήρια πανελλαδικά. Η «Ευτυχία» για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έχει σχεδόν φτάσει τα 650.000 εισιτήρια ενώ η ταινία με τον Σεφερλή σχεδόν στα 200.000 (για την ακρίβεια στα 197.824) και κατάφερε για ένα ακόμα σαββατοκύριακο να πάρει την πρωτιά του εγχώριου box office. Αυτό βέβαια στοίχισε σ’ ένα άλλο Ελληνικό κωμικό φιλμ που έκανε πρεμιέρα στις 13/2, το “Ciao…Italia”, φάρσα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαθεοδώρου που παρά και την παρουσία της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ατύχησε και όπως διαβάσαμε στο flix.gr, το είδαν μόλις 1.732 θεατές σε 34 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare όπου παίζεται επίσης το προτίμησαν λίγοι).

Τέλος τα «Παράσιτα» του ΝοτιοΚορεάτη Μπονγκ Τζου Χο που τιμήθηκαν με 4 Όσκαρ (ανάμεσα τους καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης ταινίας) ξαναβγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε 49 σινεμά πανελλαδικά, το περασμένο 4ήμερο έκοψαν 13.108 εισιτήρια έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα τα σχεδόν 105.000. Στην Πάτρα τα «Παράσιτα» αναμένεται να ξαναέρθουν στη 2η αίθουσα του Πάνθεον αμέσως μετά το Καρναβάλι.

Το «Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν» με την Μάργκοτ Ρόμπι, συνέχισε στη 2η εβδομάδα του με άλλα 5.105 εισιτήρια φτάνοντας 30.118, μία χαμηλή σχετικά επίδοση για μεγάλου βεληνεκούς κόμικ ταινία ενώ η φεμινιστικών αποχρώσεων κωμωδία «Like a Boss» με σούπερ καστ που περιλαμβάνει την Σάλμα Χάγιεκ, την Τίφανι Χαντίς, τον απίθανο Μπίλι Πόρτερ και την Ρόουζ Mπερν καθώς και την Τζένιφερ Κούλιτζ που στις ΗΠΑ τα πήγε συμπαθητικά με πάνω από 22 εκατ. δολάρια εισπράξεις, εδώ φαίνεται πως δεν την είδαν ούτε οι…επαγγελματίες μακιγιέρ (η ταινία έχει να κάνει με το χώρο των καλλυντικών) και προσέλκυσε λιγότερους από 800 θεατές σε 13 αίθουσες πανελλαδικά  (στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε).

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον με ικανοποιητική προσέλευση σινεφίλ, παίζεται στην βραδινή προβολή ο υποψήφιος για Όσκαρ φωτογραφίας "Φάρος" του Ρόμπερτ Έγκερς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. 

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture