Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αθώοι για τις κόντρες με τα αυτοκίνητα και το θάνατο 29χρονου

Πάτρα: Αθώοι για τις κόντρες με τα αυτοκ...

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί

Μία τραγική υπόθεση τροχαίου δυστυχήματος έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Το τροχαίο δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 29χρονου, στην κάτω Αχαΐα, στις 12 Μαΐου 2005.

Πρωτόδικα οι τρεις κατηγορούμενοι σε κάθειρξη 5 ετών με αναστολή, από το Μικρό ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων, καθώς είχαν κριθεί ένοχοι για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με κόντρες αυτοκινήτων, από την οποία επήλθε και ο θάνατος του 29χρονου.

Μετά την έφεση τους που εκδικάστηκε στην Πάτρα, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Το δικαστήριο διχάστηκε ως προς την απόφαση αφού οι τρεις ένορκοι και ο πρόεδρος, έκριναν τους κατηγορούμενους αθώους για τη βασική κατηγορία της οργάνωσης κόντρας με αυτοκίνητα και θεώρησαν ότι το θύμα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σκοτώθηκε με δική του υπαιτιότητα.

 Και οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου και οι δυο συνεπιβάτες των οχημάτων, αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν σε κόντρα αυτοκινήτων  στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στην κάτω Αχαΐα.

 Η οικογένεια του θύματος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Οι δύο επιβαίνοντες στα οχήματα, ισχυρίστηκαν ότι η εκτροπή του αυτοκινήτου του θύματος, οφείλετο στις μετατροπές που είχε κάνει και σε ένα πρόβλημα στο σύστημα στο σύστημα φρένων.

Καθοριστική ήταν η μαρτυρία του τρίτου κατηγορούμενου που επέβαινε ως συνοδηγός στο μοιραίο όχημα.

Αρνήθηκε και αυτός ότι γινόταν κόντρα μεταξύ των δύο οδηγών και κατέθεσε ότι το θύμα, έτρεχε πολύ τη στιγμή του ατυχήματος. Επιχείρησε διπλή προσπέραση και εκεί έγιναν όλα:

«Λέω πάω σκοτωθήκαμε. Πάτησε φρένο κι έφυγε από το δρόμο».  Και αυτός απέδωσε το ατύχημα σε κάποιο πρόβλημα του αυτοκινήτου του θύματος, και συγκεκριμένα σε εμπλοκή του ABS, καθώς είχε κάνει πρόσφατα μετατροπή. «Του άρεσε η ταχύτητα», είπε.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των τριών αλλά με μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, για διατάραξη των συγκοινωνιών, από την οποία προήλθε διακινδύνευση και ηθική αυτουργία στην διοργάνωση αυτοσχέδιου αγώνα. Κατά τον εισαγγελέα, υπήρξε κόντρα μεταξύ των οδηγών, όπως και στοιχηματισμός, εκ μέρους των δύο επιβαινόντων, που μπήκαν στα οχήματα για να δουν από κοντά τον παράνομο αυτοσχέδιο αγώνα. Ωστόσο, ο εισαγγελέας, τόνισε ότι δεν υπήρξε παρεμπόδιση του θύματος από τον πρώτο κατηγορούμενο, γι΄αυτό συμπέρανε ότι ήταν μία περίπτωση αυτοδιακινδύνευσης από το θύμα., καθώς συμμετείχε στην κόντρα, γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διέτρεχε.

«Στην προσπάθεια του αν κερδίσει, βγήκε αριστερά, επιχειρώντας διπλή προσπέραση και τότε, αντιλήφθηκε ότι από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν ένα άλλο όχημα. Δεν πρόλαβε να ανακόψει την πορεία του, και εξετράπη έξω από το δρόμο με αποτέλεσμα τον θάνατο του και τον τραυματισμό και τον τραυματισμό του συνεπιβάτη του», είπε ο εισαγγελέας. 

Πηγή: εφ. Πελοπόννησος, του Σωτήρη Παπανδρέου 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις