Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση δολοφονίας 46χρονου δασκάλου στο Αγρίνιο: «Τον αγαπούσα - Είμαι αθώα»

Υπόθεση δολοφονίας 46χρονου δασκάλου στο...

Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη σύζυγος του Νίκου Μέντζου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου αναβιώνει η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου. Ήταν 21 Απριλίου 2011, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημά του σε χωράφι της ιδιοκτησίας του, στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου. Αρχικά είχε θεωρηθεί από τις αρχές ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Η πατρική οικογένεια ζήτησε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα πλεγμένο με τους ιστούς και τα οστά του. Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγος του δασκάλου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η γυναίκα του δασκάλου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του, υποστήριξε για ακόμη μια φορά πως είναι αθώα. Είπε ότι με τον άντρα της ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Όμως, όπως είπε, η οικογένειά του δεν την ήθελε, γιατί δεν ήταν δασκάλα. Τέλος, ανέφερε ότι ο άντρας της είχε εξωσυζυγική σχέση και πως τον συγχώρεσε γιατί τον αγαπούσε. Η γυναίκα αυτή όμως, τους ενοχλούσε...


«Αρνούμαι την κατηγορία. Με τον σύζυγό μου ερωτευτήκαμε και θέλαμε να παντρευτούμε. Από την πλευρά των γονιών του υπήρχαν αντιρρήσεις, επειδή δεν ήμουν δασκάλα. Θεωρούσαν ότι δεν ήμουν κατάλληλη για τον γιο τους. Εγώ έκανα προσπάθειες για να έρθουμε πιο κοντά. Η ζωή μας ήταν άριστη. Ήμασταν ευτυχισμένοι.  Είχε όμως συνάψει μια παράλληλη σχέση και γι’ αυτό είχε πάρει και το δεύτερο κινητό. Εγώ τον αγαπούσα και είπα να δώσω μια ευκαιρία στον γάμο μας.

Τη γυναίκα αυτή την ήξερα ως τη μητέρα μιας μαθήτριας. Ο Νίκος έκανε τα πάντα για να μου δείξει ότι είχε τελειώσει και ότι είχε κάνει μεγάλο λάθος. Μου έλεγε ότι η γυναίκα εκείνη τον ενοχλούσε αλλά για εκείνον είχε τελειώσει οριστικά».

Όπως υποστήριξε η κατηγορούμενη στην απολογία της, η γυναίκα αυτή έπαιρνε τηλέφωνα και πήγαινε κάτω από το σπίτι τους. Το θύμα άλλαξε αριθμό και από τότε της έλεγε «να προσέχουμε, να κλειδώνουμε και να φυλαγόμαστε». Όπως είπε για τις οικονομικές παροχές σε αυτή τη γυναίκα, έμαθε μετά τον θάνατό του. 

«H πυρκαγιά οφείλεται σε εμπησμό» υποστήριξε ο δικαστικός πραγματογνώμων, αποδίδοντας τον θάνατο του δασκάλου σε εγκληματική ενέργεια.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις