Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο δημόσιο ΚΤΕΟ στην Πάτρα, ζητούν να πληρώσετε με κάρτα, αλλά δεν έχουν POS!

Στο δημόσιο ΚΤΕΟ στην Πάτρα, ζητούν να π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητήθηκε από γνωστό πατρινό, ο οποίος δεν πίστευε αυτά που άκουγε

Άφωνος έμεινε γνωστός πατρινός που θέλησε πρόσφατα να περάσει το αυτοκίνητό του από το δημόσιο ΚΤΕΟ της Πάτρας. Ο υπάλληλος στον γκισέ πληρωμών για τις εργασίες τεχνικού ελέγχου, τον ενημέρωσε πως μπορεί να πληρώσει μόνο αν έχει χρεωστική κάρτα, αλλά το ΚΤΕΟ δεν έχει POS για να την περάσει!

Σε ερώτηση του ιδιοκτήτη του οχήματος, πως θα μπορούσε εν τέλει να γίνει η πληρωμή, τον ενημέρωσαν πως δεν έχουν POS και πως μπορεί να πληρώσει μόνο μέσω ebanking εφαρμογής, εφόσον διαθέτουν τέτοια. Με λίγα λόγια αν δεν έχετε συνδεδεμένο λογαριασμό με εφαρμογή ebanking δεν μπορείτε να περάσετε το όχημά σας από το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων. Τουλάχιστον του δημοσίου.

Η αιτιολόγηση στον πατρινό που ταλαιπωρήθηκε μέχρι να βρει άκρη με κωδικούς ebanking αντιστοιχισμένη κινητή συσκευή κλπ, ήταν πως το δημόσιο δεν τα έχει "βρει" εως σήμερα με τις τράπεζες σε ότι αφορά στην προμήθεια μέσω POS και ως εκ τούτου δεν έχει προμηθευτεί με το μέσο για ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτα. 

Αντί του κλασικού POS μέσω τράπεζας το δημόσιο ΚΤΕΟ λειτουργεί το ePOS στο οποίο πρέπει να καταχωρηθούν τα στοιχεία της κάρτας, να έρθει sms επιβεβαίωσης στο κινητό του κατόχου, ώστε να το εγκρίνει και να γίνει η πληρωμή. Οσοι δεν είναι εξοικιωμένοι ωστόσο με αυτό τον τρόπο πληρωμής ή η χρεωστική κάρτα τους δεν είναι συνδεδεμένη με το κινητό τηλέφωνο το οποίο έχουν πάνω τους, αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πληρωμή, τη στιγμή που βρίσκονται στον γκισέ.

Οι υπάλληλοι του ΚΤΕΟ πάντως κάνουν ότι μπορούν ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που, ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πληρωμή μέσω e POS.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις