Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ε, όχι και ακριβότερη η Πάτρα από την Βενετία!

Ε, όχι και ακριβότερη η Πάτρα από την Βενετία!
Βγενόπουλος Φάνης

Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για όσους θέλουν να έρθουν στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού

Η Πάτρα για το τριήμερο του καρναβαλιού είναι ακριβότερη από την Βενετία! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκαν σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Πάνω στην ώρα», παρουσιάζοντας και σχετικό ρεπορτάζ με σύγκριση τιμών.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως παρουσιάστηκαν. Η Πάτρα όχι μόνο είναι φθηνότερη από την Βενετία, αλλά όσοι θέλουν να έρθουν και να απολαύσουν το μοναδικό Πατρινό Καρναβάλι, μπορούν να βρουν πολύ δελεαστικές προσφορές. Αρκεί να το ψάξουν λίγο.

Το thebest.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αχαΐας Νίκο Παπαλέξη, ο οποίος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Οι τιμές λοιπόν για Βενετία, η οποία φημίζεται για το καρναβάλι της, ξεκινούν από 500 ευρώ και αφορούν διαμονή σε ξενοδοχεία που βρίσκονται έως και 100 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Στα 500 ευρώ θα πρέπει να προστεθούν οι επιπλέον χρεώσεις που αφορούν βόλτες με τα καραβάκια, ξεναγήσεις σε μουσεία κτλ. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη η τιμή φτάνει στα 800 ευρώ.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της Πάτρας φτάνουν τα 350 ευρώ για το διήμερο του Καρναβαλιού και αφορούν στη φιλοξενία δύο ατόμων με πρωινό.

Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και κατά πολύ μειωμένες τιμές, κυρίως στα πέριξ των Πατρών ξενοδοχεία, όπου οι τιμές έχουν διαμορφωθεί στα 150 – 160 ευρώ για το διήμερο.

Να σημειωθεί πως φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι ξενοδόχοι δεν «επιβάλλουν» την τριήμερη παραμονή των επισκεπτών αλλά την διήμερη.

Ωστόσο, μια πιο οικονομική λύση είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν εκδρομές για το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι τιμές του πακέτου ξεκινούν από τα 145 ευρώ το άτομο, με διαμονή σε ξενοδοχείο, μεταφορά για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδρομές στα Καλάβρυτα και στην Αρχαία Ολυμπία.

Όσον αφορά στην πληρότητα των ξενοδοχείων φτάνει στο 90%, αλλά αναμένεται να καλυφθεί πλήρως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του καρναβαλιού.

Πάντως, να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία της περιοχής, που είναι ανοικτά αυτή την εποχή, μπορούν να φιλοξενήσουν το ανώτερο 2000 επισκέπτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture