Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Καρναβαλική γιορτή δίπλα στη θάλασσα για τον κρυμμένο θησαυρό -ΦΩΤΟ

Καρναβαλική γιορτή δίπλα στη θάλασσα για...

Τα πρώτα παιχνίδια πλατείας

Καρναβάλι δίπλα στη θάλασσα απόλαυσε το πλήθος των Πατρινών που προσήλθε αθρόα στην πλαζ του Δήμου Πατρέων γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την τυπική έναρξη του Τριωδίου την ηλιόλουστη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Η μεγάλη καρναβαλική γιορτή που ετοίμασαν στο πλαίσιο του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με την Οργανωτική Ομάδα του παιχνιδιού (πλήρωμα 222) έλαβε διαστάσεις και χαρακτήρα μεγάλου υπαίθριου φεστιβάλ αφού πολυάριθμες ευφάνταστες δράσεις ξετυλίχτηκαν σε πολλά διαφορετικά επίπεδα κάνοντας τα μέη των συμμετεχόντων στο παιχνίδι πληρωμάτων αλλά και τους μικρούς και μεγάλους θεατές να το ρίξουν … έξω και να χαρούν με την ψυχή τους ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και βάζοντας για τα καλά στο πρόγραμμά τους το Πατρινό Καρναβάλι.

Έτσι με το «Τσα Πρρρρρ», τα πρώτα παιχνίδια πλατείας του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού μύρισε Καρναβάλι στην πλαζ φέρνοντας μεταμφιεσμένους, χαρούμενες διαθέσεις, ανεξάντλητο κέφι, χιουμοριστικά επεισόδια, επιδείξεις και αγώνες δεξιοτεχνίας που απαιτούσαν ταχύτητα, σβελτάδα, καλό σημάδι, ισορροπία κινήσεων και πλατιά χαμόγελα δίπλα στο κύμα. Η καρδιά του παιχνιδιού χτύπησε με παλμούς ηχηρούς και εξωστρεφείς στις πέντε δράσεις-παιχνίδια που είχαν σχεδιαστεί από την Οργανωτική Ομάδα και πρόσφεραν στιγμές άφθονου γέλιου και ευθυμίας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν το δίδυμο Τζίμης Πολίτης-Κατερίνα Τσουκαλά προσπαθώντας κι εκείνοι να εμψυχώνουν τους παίκτες – μέλη των πληρωμάτων για καλύτερες καρναβαλικές επιδόσεις.  

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ξεχωριστό ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Νίκο Δημησιάνο.

Παράλληλα με τα πέντε παιχνίδια ένα πλούσιο πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας έδωσε πρόσθετο εορταστικό τόνο στη μεγάλη καρναβαική γιορτή. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η δημιουργική καρναβαλοαπασχόληση των μικρών επισκεπτών  από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας.  Το μικρόβιο του Καρναβαλιστή μπαίνει από νωρίς και η διασκέδαση, η χαρά, η συμμετοχή, αναπτύσσονται παράλληλα με την Καρναβαλική παιδεία.

Παράλληλα στις εκδηλώσεις στην πλαζ συμμετείχε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «Ιάσων» με δράσεις γνωριμίας με την ιστιοπλοΐα για παιδιά και ενήλικες. Κεντρικό ρόλο είχαν ο νέος εξομοιωτής ιστιοπλοΐας για παιδιά που κατασκευάστηκε από τα μέλη του ομίλου. Τον εξομοιωτή, δηλαδή ένα σκάφος optimist σε ρόδες, δοκίμασαν με ασφάλεια τα παιδιά κάνοντας τα πρώτα βήματα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, ενώ οι ενήλικες δοκίμασαν τον εξομοιωτή για windsurf.

 

Ακόμα λειτούργησε πωλητήριο αναμνηστικών του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ υπήρχε η κινητή μονάδα αιμοδοσίας και αρκετοί πρόσφεραν αίμα στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου.

Μετά την ολοκλήρωση των πέντε παιχνιδιών του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού άρχισε η συναυλία-live show των Trashformers που ξεσήκωσε το κοινό με τους έντονους χορευτικούς ρυθμούς τους με τα τραγούδια, τα χορευτικά και τις performances να εναλλάσσονται και να προσφέρουν στο κοινό ένα δυναμικό ρυθμικό ταξίδι στις δεκαετίες των 80s-90s-00s με μεγάλες χορευτικές επιτυχίες αλλά και γερές δόσεις καρναβαλικής μουσικής. Τον δικό τους τόνο στη γιορτή έδωσαν η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία χόρεψε στη σκηνή μαζί με τους Trashformers αλλά και ο τελάλης (τελάλισσα) Μαρία Αγουρίδη.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής γιορτής στην Πλαζ η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας φιλοξενώντας τους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές πρόσφερε καφέ, γλυκά, αναψυκτικά, παγωτά, σνακς και μπύρα, ενώ τη μουσική στα decks ανέλαβε ο Στέλιος Αποστολόπουλος.

Το επόμενο ραντεβού του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού δίνεται για συμμετέχοντες και θεατές την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και ώρα 17.55 στο Royal Theater με τη φάση «Patras Royal Ascot».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture