Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Οι Χιώτες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι Χιώτες της Πάτρας έκοψαν την Πρωτοχρο...

Στην εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου μίλησε η Ευθαλία Κατσιγιάννη - Χάχαλη για "τη Χίο στον καμβά του Ντελακρουά"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» για το 2020 που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Ρ. Φεραίου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μία ιδιαίτερα εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων και τους παραδοσιακούς χορούς του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων!

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητής Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για την χρονιά που πέρασε.

Ο Αντιδήμαρχος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε για το νέο έτος 2020 ενώ πολλές ευχές απηύθυνε στο δραστήριο Σύλλογο των καταγόμενων από τη Χίο που διαβιούν στην Πάτρα και την Αχαΐα ο αιδεσιμότατος π. Αιμίλιος Τσικνής από την Χίο, ο οποίος και ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Κατόπιν, η Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη, Εικαστικός – Οικονομολόγος και γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου, παρέθεσε ομιλία με τίτλο: «Η Χίος στον καμβά του Ντελακρουά», αναλύοντας από εικαστικής και κοινωνικής απόψεως τα έργα του μεγάλου αυτού ζωγράφου σχετικά με την Επανάσταση εναντίον των Οθωμανών στην Χίο και γενικότερα στην Ελλάδα.

Εκτός από την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν και φέτος στους καλεσμένους παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα, καθώς και λικέρ Μαστίχα Κάστρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δέσποινα Θεοφάνη, Μέλος του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στη Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων για τη φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα, στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και τον δάσκαλο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, καθώς και στην χορηγό ποτοποιία Τεντούρα Κάστρο – Χάχαλης.

*Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε με εκδηλώσεις και δράσεις, οργανωμένα να γιορτάζουν τα μέλη του και να τιμούν επετείους σχετικές με την Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture