Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στάση αναμονής από τον Δήμο Πατρέων για το ΧΥΤΑ Φλόκα

Στάση αναμονής από τον Δήμο Πατρέων για ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι απαντά στο γεγονός ότι θα πηγαίνουν τα απορρίμματα όλης της Αχαίας

Με επιφυλακτικότητα έγινε δεκτή από τη δημοτική Αρχή της Πάτρας, η δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, σύμφωνα με την οποία η μονάδα επεξεργασίας στου Φλόκα, όταν κατασκευαστεί θα δέχεται όλα τα απορρίμματα των Δήμων της Αχαΐας. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό στου Φλόκα θα γίνονταν δεκτά τα απορρίμματα των Δήμων της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Δήμου Ερυμάνθου, ωστόσο με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, στην ίδια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, όταν λειτουργήσει, θα πηγαίνουν και τα σκουπίδια της Αιγιάλειας.

Παράγοντες του Δήμου Πατρέων, μιλώντας στο thebest.gr, εξέφραζαν κατ’ αρχήν, ότι το προηγούμενο διάστημα η δημοτική Αρχή δεχόταν κριτική σύμφωνα με την οποία τα απορρίμματα που παρήγαγαν οι τρεις Δήμοι (Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου), ήταν παραπάνω από τις δυνατότητες επεξεργασίας της  μονάδας και αναρωτιόνταν, μετά τη δήλωση Αλεξόπουλου, τι έχει αλλάξει ώστε στη μονάδα του Φλόκα να χωρούν και τα απορρίμματα της Αιγιάλειας και της Αιγείρας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από το Δήμο Πατρέων προτάσσουν το ζήτημα υλοποίησης του υπάρχοντος σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αυτός έχει εγκριθεί και πλέον λαμβάνει χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν η μονάδα στου Φλόκα και να κλείσει ο ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα, ο οποίος όπως αναγνωρίζουν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, «είναι στα όριά του».

«Τυχόν αλλαγή του σχεδιασμού θα σημάνει καθυστέρηση του έργου και αυτό θα μας βρει αντίθετους», σημείωνε με νόημα παράγοντας της δημοτικής Αρχής με τον οποίο συνομίλησε το thebest.gr.

Όπως γίνεται αντιληπτικό, η δημοτική Αρχή της Πάτρας, τηρεί στάση αναμονής των εξελίξεων, οι οποίες όπως αναφέρουν στελέχη της είναι στα χέρια του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουν ότι  και ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας θα περάσει στη διαχείριση του Αναγκαστικού Συνδέσμου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις