Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Εργοστάσιο του Φλόκα τα σκουπίδια όλης της Αχαΐας - Θα είναι έτοιμο 2 χρόνια μετά τη δημοπράτηση

Στο Εργοστάσιο του Φλόκα τα σκουπίδια όλ...

"Όποτε κι αν δημοπρατηθεί θα πρέπει να υπολογίζουμε συν 2 χρόνια" δηλώνει στo thebest.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

"Αν γίνει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα, θα λυθούν τα προβλήματα της Αχαΐας". Αυτό δηλώνουν τόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Ο τελευταίος ωστόσο προτρέπει στην ανακύκλωση τους δημάρχους της Αχαΐας, καθώς η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Πάτρας, στη θέση Φλόκα, θα έχει και τα όριά της.

Το thebest.gr υπέβαλλε ερωτήματα στους εμπλεκόμενους, τόσο σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού προώθησης των απορριμμάτων, όσο και για τον χρονικό ορίζοντα δημοπρασίας του έργου και ολοκληρωσής του. Καθώς μέχρι να κατασκευαστεί η μονάδα στου Φλόκα, δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα στην έως σήμερα κατάσταση με την διαχείριση των απορριμμάτων.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τα σκουπίδια που έπνιξαν την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας το περασμένο Καλοκαίρι, αλλάζουν προορισμό. Δεν θα ταξιδεύουν ως την Κοζάνη, αλλά θα προωθούνται στη Θήβα και την Άμφισσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά. Η οικονομική αιμοραγία για τον δήμο Αιγιαλείας ήταν μεγάλη όλο το προηγούμενο διάστημα. Πλέον τα σκουπίδια θα ταξιδευουν πιο κοντά και προς μονάδες επεξεργασίας της Στερεάς Ελλάδας. 

Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να φτιαχτεί το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στου Φλόκα.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων στο ΥΠΕΝ αποφασίσθηκε επίσης η κατάργηση και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) και του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Αιγείρας.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΝ "...λαμβάνοντας υπ΄όψιν τον επικείμενο περιφερειακό σχεδιασμό, συντόνισε τις προσπάθειες ώστε να αποφασισθεί εν τέλει το οριστικό κλείσιμο και η αποκατάστασή τους με πόρους από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ".

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞ. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Αν δημοπρατηθεί μέσα στο 2020, το εργοστάσιο επεξεργασίας απόρριμμάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. "Οποτε κι αν δημοπρατηθεί θα πρέπει να υπολογίζουμε +2 χρόνια" δηλώνει στo thebest.gr ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ

Όταν κατασκευαστεί η μονάδα του Φλόκα, θα πάψει η λειτουργία και της Ξερόλακκας. Ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε στο thebest.gr πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργεί χωρίς παρενέργειες ο ΧΥΤΑ.

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥ ΦΛΟΚΑ

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, όλοι οι δήμοι της Αχαΐας θα μπορούν να στέλνουν τα σκουπίδια τους στην μονάδα επεξεργασίας του Φλόκα, όταν αυτή ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ  Γρηγόρη Αλεξόπουλο, που απάντησε σε σχετική ερώτηση του thebest.gr. O κ. Αλεξόπουλος ερωτήθηκε ακόμη και για τους δήμους του Ερυμάνθου και της Αιγείρας. Η απάντηση ήταν η ίδια. Θα προωθούν τα απορρίμματά τους στου Φλόκα, όταν είναι έτοιμο το εργοστάσιο.

Βέβαια ο πρόεδρος  ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ ζήτησε να προωθηθεί και η ανακύκλωση στους δήμους, καθώς ακόμη κι αν κατασκευαστεί η μονάδα, θα έχει κάποια όρια στον όγκο που θα μπορεί να διαχειριστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις