Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρδαλιάς από Πάτρα: Θέλουμε να προλαβαίνουμε, όχι μόνο να καταστέλλουμε - ΒΙΝΤΕΟ

Χαρδαλιάς από Πάτρα: Θέλουμε να προλαβαί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι είπε για την επικαιροποίηση του μηχανισμού

Για το νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών και αφορά στην αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας μίλησε από την Πάτρα και την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ο Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την θωράκιση και της Δυτικής Ελλάδας από τους κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα και γενικότερα η κλιματική αλλαγή.

Ένα από τα βασικά σημεία του νέου νόμου,  είναι η δημιουργία κάθετης δομής για όλους τους κύκλους διαχείρισης καταστροφών, με έναν Εθνικό Διοικητή, 13 Περιφερειακούς Συντονιστές και 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα, που θα διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και προηγμένα συστήματα επικοινωνίας ώστε να διασφαλίζουν το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην συνεδρίαση στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας κλήθηκαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών ομάδων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε συναντήσεις και με τους διοικητές της Πυροσβεστικής προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές που θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες, πριν τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο γγ πολιτικής προστασίας για τον νέο νόμο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις