Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στα Συχαινά η τρίτη περιφερειακή καρναβαλούπολη

Στα Συχαινά η τρίτη περιφερειακή καρναβαλούπολη

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Μετά την επιτυχημένη έναρξή του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις δυο πρώτες περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις σε Περιβόλα και Δεμένικα, το Καρναβάλι των Μικρών δίνει ένα ακόμα ραντεβού με τους μικρούς του φίλους το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά όπου θα πραγματοποιηθεί η 3η Περιφερειακή Καρναβαλούπολη σε συνεργασία με το τοπικό διαμέρισμα και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων «Η Πρόοδος».

Στις τρεις πρώτες Καρναβαλουπόλεις το Καρναβάλι των Μικρών, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, ταξιδεύει σε περιοχές μακρινές, που δεν έχουν την ευκαιρία να νιώσουν συχνά την καρναβαλική ατμόσφαιρα και τον παλμό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι φετινές Καρναβαλουπόλεις τόσο οι περιφερειακές όσο και οι κεντρικές που θα γίνουν στα Υψηλά Αλώνια, θα μεταδώσουν στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές οικολογικά και αντιπολεμικά μηνύματα αφού οι δράσεις που έχει προγραμματίσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας σε αυτές έχουν ως κεντρική θεματική την Ανακύκλωση αλλά και την Ειρήνη.

Στην πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 σε έναν παραμυθένιο παιδότοπο, που θα υποστηριχτεί από κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, οι μικροί θα αποδράσουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας συμμετέχοντας σε μια γιορτή όπου το κέφι, το γέλιο, η διασκέδαση, το παιχνίδι και η δημιουργία θα αναδειχτούν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των τεχνών. Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια, ζωγραφική θα ξετυλιχτούν με τον πιο φυσικό τρόπο προσφέροντας στους μικρούς μια όαση χαράς και ανεμελιάς και ταυτόχρονα μεταλαμπαδεύοντάς τους την συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή αλλά και του ενεργού ευαισθητοποιημένου ατόμου-πολίτη, που νοιάζεται και συμβάλλει στη σωτηρία του περιβάλλοντος, του πλανήτη και συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.  

Συγκεκριμένα οι δράσεις της 3ης Περιφερειακής Καρναβαλούπολης έχουν ως εξής:

-Διαδραστικό παιχνίδι με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας»

Διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών - αναπαράσταση του γνωστού σε μικρούς και μεγάλους παραμυθιού «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας». Μέσα από το παραμύθι θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής συνδέοντας τη δράση με το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών και του Πατρινού Καρναβαλιού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από δυο άτομα: την Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου (τελειόφοιτο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και επί τέσσερα χρόνια Μασκότ / Τζίτζικα στο Καρναβάλι των Μικρών) και τον Παύλο Κωνσταντίνο Γκολομάζο (πτυχιούχο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών).

-Διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά από την ομάδα X-Saltibagos με τίτλο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» και θέμα την Ανακύκλωση

Ο κακός Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού (γιγαντόκουκλα κατασκευή από ανακυκλώσιμα) έχει γίνει τόσο δυνατός που σε λίγο θα αρχίσει να τρώει τα πάντα. Τα ζώα, τα πουλιά και τα ψάρια έχουν αρρωστήσει, τα ποτάμια και η θάλασσα αρχίζουν να γίνονται μαύρα. Τα παιδιά με τη βοήθεια των τρελοξωτικών θα μάθουν για την ύπαρξη του καλού γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) ο οποίος έχει αρρωστήσει βαριά και μέσα από παιχνίδια θα τον φροντίσουν. Στο τέλος όλοι μαζί θα νικήσουν τον Μαύρο Δράκο και θα φέρουν την ισορροπία στη φύση.

Για την δράση θα χρησιμοποιηθούν: ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά.

Το διαδραστικό παιχνίδι θα υλοποιήσουν 6 άτομα (καλλιτέχνες-εμψυχωτές) από τους X-Saltibagos με την καίρια εμπλοκή των μικρών.

Παράλληλα με τις κεντρικές αυτές δράσεις θα εξελίσσεται η δράση «Σε φοβίζω πόλεμε!», μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, όπου τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής.

 

*Στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών επίσης η πρώτη παιδική θεατρική παράσταση από τις «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες» του Θεατρικού Εργαστηρίου Ανηλίκων της Πολυφωνικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο θεατράκι Μπάρρυ (προσβάσιμη παράσταση για κωφούς/βαρήκοους).

Μια παιδική παράσταση για τους μικρούς μας φίλους από 2 ετών έως 12 ετών και τους ενήλικες συνοδούς τους, ώστε όλοι μαζί να μοιραστούν την επί σκηνής παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού.

Το παραμύθι «Στο στόμα του κροκόδειλου» (της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, εκδόσεις: Πατάκη),

δραπετεύει από το χαρτί

και ανεβαίνει στη σκηνή.

Με αγωνίες, φιλίες και χαρά

να διασκεδάσει τα παιδιά.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν και αντί εισιτηρίου το κάθε παιδί μπορεί να φέρει από μια συσκευασία ξηράς τροφής (ρύζι, γάλα, μακαρόνια κ.λ.π.). Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων.

Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Δόμνα Τεκτωνίδου

Κατασκευή καπέλων: Γεράσιμος Μουρελάτος

Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος

Videoart: Γιάννης Παππάς

Διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Ανδρικοπούλου Ρένα, Λαμπρινή Παπαπροκοπίου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture