Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Παλαμάς δεν μένει πια στην οδό Κορίνθου...

Ο Παλαμάς δεν μένει πια στην οδό Κορίνθου...

Η προτομή επεστράφη στην έδρα της Εθνολογικής Εταιρείας στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντιμετώπισαν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι πέρασαν από το σπίτι του Παλαμά στην οδό Κορίνθου.

Η προτομή που κοσμούσε μέχρι πρότινος την είσοδο της Στέγης Γραμμάτων και είχε παραχωρηθεί από την διοικηση της Ιστορικής – Εθνολογικής Εταιρείας φορτώθηκε με τη βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος σε φορτηγό που τη μετέφερε στο χώρο της δεύτερης.

Η επιχείρηση ήταν εντυπωσιακή καθώς χρειάστηκε να καταληφθεί σχεδόν το μισό τμήμα του οδοστρώματος έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο Παλαμάς για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Η επιστροφή της προτομής στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία ήταν αποτέλεσμα της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δυο φορέων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησο,  προέκυψε παρεξήγηση όταν σχηματίστηκε εσφαλμένα η εντύπωση ότι η Στέγη είχε πρόθεση να παρακρατήσει την προτομή αμφισβητώντας την κυριότητα της εθνολογικής εταιρείας. Οι άνθρωποι της Στέγης διατείνονται ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση.

Η μεταφορά της προτομής ολοκληρώθηκε στις 5 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης. Η προτομή τοποθετήθηκε στην αίθουσα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας που εδρεύει στον 6ο όροφο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις