Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτά είναι τα 20 πιο ισχυρά κράτη του κόσμου

Αυτά είναι τα 20 πιο ισχυρά κράτη του κόσμου

Όπως τα παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Wharton και η παγκόσμια εταιρεία συμβούλων BAF Group

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα παραμένουν τα πιο δυνατά κράτη στον πλανήτη, ενώ άλλες χώρες έχουν υποχωρήσει σε ό,τι αφορά τη λίστα κατάταξης με τους πιο ισχυρούς. Η εν λόγω λίστα, που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «US News» και συντάχθηκε από τον κολοσσό BAF Group και το φημισμένο Πανεπιστήμιο Wharton,  εστιάζει στην πολιτική, οικονομική και στρατιωτική επιρροή που ασκούν χώρες ανά τον κόσμο. Ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά (από τη θέση 20 έως το Νο 1) τα πιο ισχυρά κράτη:

 

20. Σουηδία: Η ιστοσελίδα «US News» αναφέρει: «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

19. Ισπανία: Οπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιδραστική χώρα, χάρη και στο αποικιοκρατικό παρελθόν της.

18. Κατάρ: Aλλη μία μεγάλη άφιξη. Είναι πολύ πλούσιο κράτος, παρά το μικρό μέγεθός του. «Πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το Κατάρ είναι ένα από τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο» αναφέρει η ιστοσελίδα «US News».

17. Ιταλία: Προσελκύει κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια τουρίστες.

16. Τουρκία: Πρόκειται για ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, αφού ενώνει Ασία και Ευρώπη. Εδώ και μία δεκαετία η εξουσία έχει περάσει από τον στρατό στα χέρια των ισλαμιστών. Ωστόσο, η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αποτελεί ακόμη σημαντικό διακύβευμα.

15. Αυστραλία: Είναι το μοναδικό κράτος-ήπειρος στον κόσμο.

14. Ινδία: Είναι η πατρίδα 1,4 δισεκατομμυρίου πολιτών. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη χώρα μετά την Κίνα, κατέχοντας το 1/6 του παγκοσμίου πληθυσμού.

13. Ελβετία: Είναι ένα από τα πιο πλούσια κράτη και διατηρεί από αιώνες καθεστώς ουδετερότητας, σε ό,τι αφορά τις εμπόλεμες διαμάχες.

12. Καναδάς: Eίναι το δεύτερο μεγαλύτερο κράτος στον κόσμο από άποψη γεωγραφικής έκτασης, ενώ είναι χώρα δεκτική απέναντι στους μετανάστες.

11. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Είναι ένα από τα πιο φιλελεύθερα κράτη στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με ένα Σύνταγμα το οποίο επιτρέπει τη θρησκευτική ελευθερία.

10. Σαουδική Αραβία: Είναι ο «γίγαντας» της Μέσης Ανατολής. Εχει τεράστια έκταση και τοποθεσίες πολύ σημαντικές για τον μουσουλμανικό κόσμο. Εκατομμύρια μουσουλμάνοι προσκυνητές επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο.

9. Νότιος Κορέα: Η διαμάχη με τη Βόρειο Κορέα δεν έχει σταματήσει.

8. Ισραήλ: Παρά τη μικρή της έκταση, η χώρα της Μέσης Ανατολής διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Διαθέτει ισχυρή οικονομία, σημαντικές τοποθεσίες και μνημεία για τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου, αλλά και τεταμένες σχέσεις με τους Αραβες γείτονές της.

7. Ιαπωνία: Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά κράτη.

6. Γαλλία: Χωροθετημένη στη Δυτική Ευρώπη, η Γαλλία είναι ένα κράτος με σημαντική ιστορία. Εχει μεγάλη παράδοση στις επιστήμες, τις τέχνες και στα γράμματα. Οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας πάλεψαν για την κατίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

5. Ηνωμένο Βασίλειο: Είναι ένα πολύ ανεπτυγμένο κράτος, με ιδιαίτερη οικονομική, πολιτική, επιστημονική και πολιτισμική επιρροή. Εγκατέλειψε την Ευρωπαϊκή  Ενωση, κάτι που εγείρει ανησυχία.

4. Γερμανία:  Είναι το πολυπληθέστερο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχεί μία από τις πιο ισχυρές οικονομίες στον κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια κοινότητα.

3. Κίνα: Είναι η πατρίδα ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, ενώ έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο. Είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες.

2. Ρωσία: Είναι η πιο μεγάλη χώρα από γεωγραφικής απόψεως. Το μέγεθός της καλύπτει τη Βόρεια Ασία και μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης. Συνορεύει με 12 κράτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

1. ΗΠΑ: Είναι το πιο ισχυρό κράτος στον κόσμο, κυρίαρχο σε οικονομικό και στρατιωτικό τομέα. Το πολιτισμικό αποτύπωμα της Αμερικής δεσπόζει παγκοσμίως. Ωστόσο, οι θέσεις του προέδρου Τραμπ απέναντι στη μετανάστευση προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις