Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάει... Βρυξέλλες για την Πατρών-Πύργου ο Εμφιετζόγλου και προειδοποιεί τον Καραμανλή

Πάει... Βρυξέλλες για την Πατρών-Πύργου ...

Δεν προτίθεται να κάνει πίσω

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση της Πατρών-Πύργου, εάν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ακυρώσει τις υπάρχουσες συμβάσεις του έργου και το αναθέσει στην Ολυμπία Οδό, εμφανίζεται ο εργολάβος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κατασκευαστής Δημοσίων Έργων που μέσω της κοινοπραξίας Μηχανική – GD Infrastrutture έχει πάρει δύο από τα 8 κομμάτια του δρόμου, μεταβαίνει, μέσα στον μήνα, στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκθέσει επισήμως τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Εμφιετζόγλου στις 20 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κοισιόν με την υπεύθυνη για τα έργα υποδομής, κυρία Κατριέν Ντεμαρέζ.

Πρόκειται για μια συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος ο εργολάβος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δημόσια δήλωση του υπουργού Υποδομών ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Ολυμπία Οδό ώστε, εάν η Ε.Ε. δώσει το «πράσινο φως», να αναλάβει η συγκεκριμένη κοινοπραξία την κατασκευή του έργου, με παράλληλη διάλυση των 5 συμβάσεων που έχουν υπογραφή με τους υφιστάμενους αναδόχους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Εμφιετζόγλου ζήτησε την συνάντηση προκειμένου να εκθέσει στην υπεύθυνη της Κομισιόν την άποψη της άλλης πλευράς και να εξηγήσει:

1ον: Ότι υπάρχουν εγκεκριμένες συμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες έχουν κυρωθεί και από την ελληνική Βουλή.

2ον: Ότι εκτιμά πως κάθε λύση που προτείνεται από την πλευρά του Υπουργείου για λύση των συμβάσεων και παραχώρηση του έργου στην Ολυμπία Οδό είναι παράνομη και

3ον: Ότι ο ίδιος και οι εταιρείες που εκπροσωπεί δεν προτίθεται να κάνει πίσω, δεν θα δεχθεί τις αποζημιώσεις που υπόσχεται ο κ. Καραμανλής, κατά συνέπεια θα προσφύγει στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται για την σημαντική καθυστέρηση εκτέλεσης της Πατρών-Πύργου.

Από τις προθέσεις του κ. Εμφιετζόγλου, όπως τουλάχιστον αυτές περιγράφονται στο thebest.gr, δεν διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, καθώς, όπως και ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών είχε διαμηνύσει την περασμένη εβδομάδα στους τοπικούς φορείς, στην περίπτωση που οι εργολάβοι επιλέξουν τον δικαστικό δρόμο, θα υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες που δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις