Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καραμανλής: "Η Πατρών Πύργου μπορεί να είναι έτοιμη το 2023 αν δεν μπει το γινάτι πάνω από το κοινό καλό"

Καραμανλής: "Η Πατρών Πύργου μπορεί...

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την εξέλιξη του έργου

«Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι το 2023 με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου αρκεί κάποιος επιχειρηματίας να μην βάλει το γινάτι πάνω από το κοινό καλό, κάνοντας προσφυγές που το μόνο που μπορούν να “πετύχουν” είναι να καθυστερήσουν το έργο», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως σημειώνει ο Κώστας Καραμανλής υπάρχουν έργα στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε πολύ σύνθετα και δύσκολα προβλήματα και το πιο χαρακτηριστικό είναι το Πάτρα-Πύργος. «Θα είχε ήδη τελειώσει, αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ακύρωνε το διαγωνισμό για να σπάσει το έργο στα 8 -με ολέθριες συνέπειες…», είπε ο Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι «φτάσαμε το πραγματικό δίλημμα να είναι αν το έργο θα πραγματοποιηθεί ή όχι».

Όπως σημειώνει πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Ολυμπία Οδό για να ενταχθεί το έργο στη σύμβαση παραχώρησης, χωρίς να δώσει το ελληνικό δημόσιο ούτε ευρώ παραπάνω.

«Είναι η πιο γρήγορη και οικονομική λύση», επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να είμαστε έτοιμοι το 2023, αρκεί να πάρουμε το πράσινο φως της Ε.Ε., που ελπίζω να συμβεί τους επόμενους μήνες…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις