Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Mε τρέλα στην πασαρέλα! ΦΩΤΟ από τον Κρυμμένο Θησαυρό

Mε τρέλα στην πασαρέλα! ΦΩΤΟ από τον Κρυ...

Μοναδικό θέαμα στην Αγορά Αργύρη

Ένα θέαμα μοναδικά Καρναβαλικό χάρισαν τα πληρώματα που συμμετέχουν στο φετινό 55ο  Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, το οποίο συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας και το πλήρωμα 222 (νικητής του περσινού 54ου παιχνιδιού) κατά τη διάρκεια της δράσης «ΠασαΤρέλα», το Σάββατο 1 Φλεβάρη 2020 στην Αγορά Αργύρη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το 55ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού (οργανωτική ομάδα: πλήρωμα 222) επιφύλαξε δυνατές εμπειρίες σε καλλιτεχνικό επίπεδο αφού έχει ήδη προηγηθεί η εικαστική φάση «Κάνε το κομμάτι σου…» με καρπούς εξαιρετικά έργα ζωγραφικής στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Ωστόσο η δράση «ΠάσαΤρέλα» τόσο καλλιτεχνικά όσο και καρναβαλικά αναδείχτηκε εντυπωσιακά στον αφρό της καρναβαλικής φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας προσφέροντας ένα εκρηκτικό μείγμα γέλιου, εξωστρεφούς διάθεσης και ακαταμάχητης καρναβαλικής μόδας. Πάσα τρέλα ήταν δεκτή στην «ΠάσαΤρέλα» συνεπαίρνοντας τα συμμετέχοντα πληρώματα και τους πολλούς θεατές που παρακολούθησαν την πασαρέλα επευφημώντας με θέρμη.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα ένδυμα «Υψηλής Καρναβαλικής Ραπτικής» από ανακυκλώσιμα υλικά και να το παρουσιάσουν στο catwalk που είχε στηθεί στην Αγορά Αργύρη. Ψαλίδια, μεζούρες, βελόνες, δακτυλήθρες, κοπίδια, πένσες και ηλεκτροκολλητές πήραν φωτιά από τα πληρώματα που ενεργοποίησαν το αλάθητο καρναβαλικό δαιμόνιό τους δίνοντας διέξοδο στη δημιουργική τους τρέλα αλλά με απολύτως σαφή κατεύθυνση και με οδηγό την οικολογική τους συνείδηση. Οι μόδιστροι της καρναβαλικής τέχνης είχαν ήδη μεγαλουργήσει και κάθε μοντέλο προερχόταν στην Αγορά Αργύρη με τον συνοδό του. Όλα θύμιζαν τα μεγάλα σόου μόδας. Στα καμαρίνια ο πυρετός της προετοιμασίας με τα μοντέλα και τους συνοδούς τους άγγιζε το κόκκινο, αφού γράφονταν οι τελευταίες πινελιές πριν την έξοδο στην πασαρέλα και την έκθεση στα μάτια θεατών και κριτών.

Σε μία ατμόσφαιρα άκρως καρναβαλική, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τα γνωστά defile μόδας, περισσότερα από 70 «μοντέλα» παρέλασαν επιδεικνύοντας δημιουργίες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, κάτι που επιβεβαιώνεται από το θερμό χειροκρότημα τόσο των μελών της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 (που καλείται να τα αξιολογήσει) και της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρας Κουρή, όσο και του κοινού που ασφυκτικά κατέκλυσε το χώρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Οργανωτικής Ομάδας, επόμενο ραντεβού των πληρωμάτων που συμμετέχουν στο Παιχνίδι είναι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με τη δράση «Συντονιστείτε» και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Πλαζ με το «Τσα πρρρρρ», μία εκδήλωση ανοιχτή για όλους.

Ενδιάμεσος “σταθμός” θα είναι το 5ο θέμα της κατηγορίας ΥΠΟΦΕΡΤΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture