Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πορεία του Κοροναϊού σε όλο τον κόσμο - Τα μέτρα της Ευρώπης

Η πορεία του Κοροναϊού σε όλο τον κόσμο ...

Δείτε χάρτη

Περίπου 12.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στην Κίνα, όπου 259 ασθενείς έχουν υποκύψει, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα Σάββατο.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι θάνατοι των ασθενών έχουν καταγραφεί την επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας.

Δέκα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου πολλοί από τους ασθενείς είχαν επισκεφθεί την Ουχάν. Επτά κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο, ενώ ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στο Θιβέτ.

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού (εκτός Ευρώπης), καθώς πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου εκατό κρούσματα μόλυνσης σε διεθνές επίπεδο.

Ασία-Ειρηνικός

Αυστραλία

Εννιά κρούσματα.

Καμπότζη

Ένα κρούσμα, ένας 60χρονος που αφίχθη στη χώρα από την Ουχάν και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Νότια Κορέα

Ένδεκα κρούσματα.

Ινδία

Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κεράλα (νότια).

Ιαπωνία

14 κρούσματα.

Μαλαισία

Οκτώ κρούσματα.

Νεπάλ

Ένα κρούσμα, ένας 32χρονος από την Ουχάν. Βγήκε από το νοσοκομείο αφού θεραπεύτηκε.

Φιλιππίνες

Ένα κρούσμα.

Σιγκαπούρη

16 κρούσματα

Σρι Λάνκα

Ένα κρούσμα, 43χρονος Κινέζος τουρίστας που αφίχθη από τη Χουμπέι.

Ταϊβάν

8 κρούσματα

Ταϊλάνδη

14 κρούσματα. Όλοι οι ασθενείς είναι Κινέζοι, πλην μιας Ταϊλανδής 73 ετών που είχε επισκεφθεί την Ουχάν.

Βιετνάμ

Πέντε κρούσματα

Αμερική

Καναδάς

Τέσσερα κρούσματα, ανάμεσά τους δύο άνδρες που είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

ΗΠΑ

Επτά κρούσματα συνολικά· άλλο ένα επιβεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια την Παρασκευή 31/1.

Μέση Ανατολή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τέσσερα κρούσματα. Πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, Κινέζους υπηκόους από την Ουχάν.

Δείτε στον χάρτη πού έχουν σημειωθεί κρούσματα

Η επιδημία, λοιπόν, μέσα σε έναν μήνα έχει σπείρει τον πανικό, ενώ σχεδόν σε όλο τον πλανήτη έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα, με την Ευρώπη να βρίσκεται και αυτή πλέον στη δίνη του κυκλώνα.

Ισπανία: Το Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα· πρόκειται για έναν άνδρα που διαγνώστηκε ότι μολύνθηκε από τον 2019-nCoV στο απομακρυσμένο νησί Λα Γομέρα, στα Κανάρια, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 31/1 το υπουργείο Υγείας. Ο ασθενής είναι μέλος μιας πενταμελούς ομάδας που τέθηκε υπό ιατρική επιτήρηση στο νησί και κατόπιν τέθηκε σε απομόνωση όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε έλθει σε επαφή με Γερμανό που έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Γερμανία:  Η γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Webasto ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοί της μολύνθηκαν από τον κοροναϊό μετά την επίσκεψη ενός άλλου εργαζομένου από την Κίνα στην έδρα της εταιρείας στο Στόκντορφ της Βαυαρίας. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε πως επρόκειτο για το πρώτο κρούσμα μόλυνσης μεταξύ ανθρώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς οι άλλοι ασθενείς, που έχουν διαγνωσθεί στην Ευρώπη, είχαν μολυνθεί στη διάρκεια παραμονής τους στην Κίνα. Τελευταίο θύμα του ιού στη Γερμανία ένα 5χρονο κορίτσι, με τα κρούσματα στη Γερμανία -μέχρι στιγμής- να έχουν ανέλθει σε 11.

Γαλλία: Κρούσματα του κοροναϊού υπάρχουν στη Γαλλία, τα οποία ανέρχονται πλέον στα πέντε. Ασθενής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, η κόρη ενός 80χρονου άνδρα που ήδη νοσηλεύεται με τη νόσο. «Πλέον έχουμε πέντε κρούσματα, εκ των οποίων δύο βρίσκονται υπό παρακολούθηση» τόνισε η υπουργός Ανιέ Μπιζίν.

Αγγλία: Οι βρετανικές υγειονομικές Αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας του κοροναϊού. «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. Επίσης, το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του νέου κοροναϊού από την Κίνα από άνθρωπο σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Φινλανδία: Επιβεβαιώθηκε στις 29 Ιανουαρίου το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού σε Κινέζο ταξιδιώτη, όπως έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας. Ο ασθενής παραμένει σε απομόνωση στο κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας, στη Βόρεια Φινλανδία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 15 ακόμη άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Ιταλία: Η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση συναγερμού για έξι μήνες λόγω του κοροναϊού. Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την επιβεβαίωση ότι δύο Κινέζοι τουρίστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ρώμης πάσχουν από τον κοροναϊό (29 Ιανοαρίου 2019).

Σουηδία: Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα βγήκε θετική στον νέο κινεζικό κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη νότια Σουηδία. «Πρόκειται για μία γυναίκα που επισκέφθηκε την περιοχή της Γουχάν στην Κίνα και παρουσίασε βήχα, μετά την άφιξή της στη Σουηδία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής. "Δεν είναι σοβαρά άρρωστη", επισημαίνεται.

Ρωσία: Tα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού στη Ρωσία επιβεβαίωσε στις 31 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, Τατιάνα Γκολίκοβα. Η είδηση αυτή έρχεται μια μόλις μέρα αφότου τη Μόσχα έκλεισε τα χερσαία της σύνορα με την Κίνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις