Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς

Πάτρα:  Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου...

Ζητούν παράταση

"Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο πλευρό των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους", αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων η οποια συνεχίζει:

"Ο Δήμαρχος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων. Ο Δήμαρχος είπε στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί, από την Δημοτική Αρχή, και στην κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος κατέδειξε την διάσταση του θέματος τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσφέρουν εργασία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του και αν την Δευτέρα βρεθούν χωρίς εργασία, οι δημοτικές υπηρεσίες κινδυνεύουν να υπολειτουργήσουν και το δημοτικό έργο να μην προχωρήσει.

Επίσης ανέφερε ότι με το σημερινό καθεστώς της κοινωφελούς και αν δεν δοθεί παράταση οι εργαζόμενοι υφίστανται μεγάλη αδικία, αφού δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας και σημείωσε ότι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η παράταση είναι αναγκαία.

Τέλος ο Δήμαρχος σημείωσε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιούνται να έχουν μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και ο Δήμος στηρίζει αυτό το δικαίωμά τους.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να εκδοθεί αργά σήμερα το μεσημέρι.

Το Δήμαρχο στο Δικαστήριο, συνόδευε αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έξω από τα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι. Απευθυνόμενος προς αυτούς ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για την συνάντηση και τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση με τον αγώνα μας θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις