Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Σαββατοκύριακο με Καρναβαλουπόλεις σε Περιβόλα και Δεμένικα

Σαββατοκύριακο με Καρναβαλουπόλεις σε Πε...

Ξεκινούν οι περιφερειακές καρναβαλουπόλεις

Το Καρναβάλι των Μικρών ανοίγει τα φτερά του αυτό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου με δυο περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Περιβόλα και στα Δεμένικα. Οι Καρναβαλουπόλεις με θέμα την Ανακύκλωση θα προσφέρουν παιδότοπους απόδρασης για τους μικρούς και τους συνοδούς τους. Ένα ο ταξίδι στη χώρα του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού, που θα αξιοποιήσει  τις τέχνες αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Μουσική, χορός, ζωγραφική, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, μάσκα, καπέλα θα έχουν την τιμητική τους 

Η πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου από τις 10.30πμ έως τις 2μμ στην πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Αριστοτέλους στην Περιβόλα και επιφυλάσσει στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου από τις 10.30πμ έως τις 2μμ περίπου οι ίδιες δράσεις θα ξετυλιχτούν στην δεύτερη περιφερειακή καρναβαλούπολη, που θα γίνει στην Πλατεία στα Δεμένικα (επί των οδών Ειρήνης και Φιλίας & Αγίων Θεοδώρων).

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

-Διαδραστικό παιχνίδι με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας»

Διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή των παιδιών - αναπαράσταση του γνωστού σε μικρούς και μεγάλους παραμυθιού «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας». Μέσα από το παραμύθι θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής συνδέοντας τη δράση με το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών και του Πατρινού Καρναβαλιού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από δυο άτομα: την Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου (τελειόφοιτο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και επί τέσσερα χρόνια Μασκότ / Τζίτζικα στο Καρναβάλι των Μικρών) και τον Παύλο Κωνσταντίνο Γκολομάζο (πτυχιούχο του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών).

-Διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά από την ομάδα X-Saltibagos με τίτλο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» και θέμα την Ανακύκλωση

Ο κακός Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού (γιγαντόκουκλα κατασκευή από ανακυκλώσιμα) έχει γίνει τόσο δυνατός που σε λίγο θα αρχίσει να τρώει τα πάντα. Τα ζώα, τα πουλιά και τα ψάρια έχουν αρρωστήσει, τα ποτάμια και η θάλασσα αρχίζουν να γίνονται μαύρα. Τα παιδιά με τη βοήθεια των τρελοξωτικών θα μάθουν για την ύπαρξη του καλού γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) ο οποίος έχει αρρωστήσει βαριά και μέσα από παιχνίδια θα τον φροντίσουν. Στο τέλος όλοι μαζί θα νικήσουν τον Μαύρο Δράκο και θα φέρουν την ισορροπία στη φύση.

Για την δράση θα χρησιμοποιηθούν: ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά.

Το διαδραστικό παιχνίδι θα υλοποιήσουν 6 άτομα (καλλιτέχνες-εμψυχωτές) από τους X-Saltibagos με την καίρια εμπλοκή των μικρών.

Παράλληλα με τις κεντρικές αυτές δράσεις θα εξελίσσεται η δράση «Σε φοβίζω πόλεμε!», μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, όπου τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής

Οι Καρναβαλουπόλεις θα υποστηριχτούν από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου. Οι περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα διαμερίσματα και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Παρουσιαστής όλων των Καρναβαλουπόλεων θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture