Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αρχές Μαρτίου το καινούργιο βιβλίο του Κυριάκου Σκιαθά για το 1821

Αρχές Μαρτίου το καινούργιο βιβλίο του Κ...

Τα ερωτικά του '21, Γ' Τόμος

Τον Μάρτιο του 2020 θα βρεθεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το νέο βιβλίο του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ, τα ερωτικά του ’21, Γ΄ τόμος, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διαπολιτισμός. Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Μ. Βερέμης. Ο έγκριτος ιστορικός σημειώνει στα προλεγόμενά του: «Μάθαμε να διαβάζουμε για τα δρώμενα του 1821 σαν να είναι έργα ανθρώπων διαφορετικών από εμάς […] ο Κυριάκος Σκιαθάς με τα ερωτικά του ’21 μας επαναφέρει στην πραγματικότητα που δεν θα βρούμε στον Παπαρηγόπουλο ή στον Κόκκινο». Σε επόμενη σελίδα των προλεγομένων ο Θ. Βερέμης αναφερόμενος στο συνολικό ιστορικό έργο των ερωτικών του ’21 αναφέρει: «Τα τρία βιβλία του συγγραφέα αποτελούν μια πραγματική προσφορά σε όλους εμάς που δεν μάθαμε εγκαίρως ότι οι “άσπιλοι” ήρωες ήταν λιγάκι σαν την αφεντιά μας. Πρόκειται για μια ειλικρινή εξιστόρηση πρωταγωνιστών και κομπάρσων, ανδρών και γυναικών, φίλων και εχθρών, ερωτευμένων και συμβατικών ζευγαριών. Μαθαίνουμε ακόμα από το έργο του Σκιαθά τις οικονομικές συναλλαγές, τις προίκες, την πενία που χτυπάει τους δωρητές του γένους και όσους δεν φρόντισαν το προσωπικό τους συμφέρον ενώ πολεμούσαν για την ανεξαρτησία».

Στον Α΄ τόμο (2014, με προλεγόμενα του Χρήστου Μούλια) και στον Β΄ τόμο (2017, με προλεγόμενα του Βασίλη Λάζαρη) των ερωτικών του ’21 γίνεται αναφορά στη ζωή των Ρήγα Βελεστινλή, Γεώργιου Καραϊσκάκη, Αθανάσιου Διάκου, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Θεόδωρου και Πάνου Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Μαντώς Μαυρογένους, Ιωάννη Κωλέττη, Διονύσιου Σολωμού και άλλων 20 πρωταγωνιστών του Εικοσιένα. Φωτίζεται η ανθρώπινη πλευρά των πρωτεργατών και άλλων ελασσόνων μορφών της Επανάστασης και σκιαγραφείται καθαρά η καθημερινότητά τους.

Ο καινούργιος τόμος, που αποτελεί και το τελευταίο μέρος της τριλογίας, φωτίζει τις πτυχές της ζωής του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη, του στρατηγού Γενναίου Κολοκοτρώνη (γιου του Γέρου του Μοριά), του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια και του μακεδόνα απομνημονευματογράφου του Αγώνα, Νικόλαου Κασομούλη. Αναμένεται το αναγνωστικό κοινό να υποδεχθεί με αρκετό ενδιαφέρον τον Γ΄ τόμο των ερωτικών του ’21 του Κυριάκου Δ. Σκιαθᾶ, ύστερα μάλιστα και από την εκδοτική επιτυχία που σημείωσαν ο Α΄ και ο Β΄ τόμος. Οι νεοέλληνες, χρόνο με το χρόνο, δείχνουν να συστρατεύονται όλο και περισσότερο με τη ρήση του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, με την οποία τους προτρέπει να θεωρούν «εθνικόν ό,τι είναι Αληθές».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά