Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αλέξης Τσίπρας: "Η Μπέτυ πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πριν την εντοπίσω"

Αλέξης Τσίπρας: "Η Μπέτυ πρέπει να ...

Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου

Για τον άνθρωπο «κλειδί» στη ζωή του, που εδώ και 29 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω αποκάλυψε για την Μπέττυ Μπαζιάνα  τόσο πώς γνωρίστηκαν αλλά και άλλες λεπτομέρειες της ζωής τους που εδώ και 29 χρόνια πορεύονται μαζί.

«Έχω την αίσθηση ότι η Μπαζιάνα πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω», εξομολογήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  στην εκπομπή.

Στο πάνελ όπου γινόταν η συζήτηση προβλήθηκε και μια φωτογραφία των δυο από τα φοιτητικά χρόνια τους, από ένα ταξίδι στην Αμοργό. Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας οι δυο τους έκαναν πολλά ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η  Μπέττυ Μπαζιάνα τον είχε εντοπίσει πρώτη, στην  3η Γυμνασίου, σε ένα πάρκο όπου έπαιζε βόλεϊ. Ο ίδιος αποφάσισε να της ζητήσει να βγουν για πρώτη φορά ραντεβού αργότερα, όταν πια πήγαιναν στο Λύκειο. Όπως αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός το πρώτο τους ραντεβού έγινε σε ένα «σκληρό ροκάδικο» της εποχής, στο παρκάκι της «Έλενας» έξω από το μαιευτήριο.

Πρόκειται για έναν δυνατό άνθρωπο, λέει ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη σύντροφό του, και υπογραμμίζει ότι η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στο ότι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη σχέση τους.

 

Σχετικά με τους λόγους που αποφάσισαν να μην παντρευτούν με θρησκευτικό ή με πολιτικό γάμο, αλλά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως για τη δική τους σχέση δεν θεωρεί ότι είχε κάποιο ιδιαίτερο νόημα ο γάμος, «διότι ήμασταν πολλά χρόνια μαζί».

 

Αποδέχτηκαν και αποφάσισαν, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, πως η σχέση τους είναι «σύμβαση ψυχής» και το σύμφωνο συμβίωσης τους ταίριαζε, όπως είπε, και ήταν απαραίτητο ώστε να τους διασφαλίσει έναντι απρόβλεπτων γεγονότων.

 

Στο ερώτημα πώς κατάφερε να είναι φίλος με τον Αρχιεπίσκοπο παρότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και δεν έχει κάνει ούτε θρησκευτικό ούτε πολιτικό γάμο, είπε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει στη δύναμη που έχει η πίστη των ανθρώπων και ότι σέβεται και τη θρησκεία και τους θρησκευόμενους και την Εκκλησία και την ορθοδοξία. 

«Πρέπει να σας ξαφνιάζει ότι κάποιοι που δείχνουν ότι είναι καλοί χριστιανοί και από πίσω κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ορίζει η θρησκεία», σχολίασε, σημειώνοντας πως η σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο «είναι αληθινή και τον εκτιμά πάρα πολύ» και πως «έχει κι εκείνος θετικά αισθήματα για εμένα, που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην κοινή αντίληψη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους πρέπει να προχωρήσουν σε ριζοσπαστκές μεταρρυθμίσεις μέσα απ' τον διάλογο».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε εκτενώς και για την περίοδο του δημοψηφίσματος και τον «αναγκαστικό συμβιβασμό», που «μας προσγείωσε σε μια πραγματικότητα δύσκολη αλλά όχι αδιέξοδη, γιατί βγήκαμε από την κρίση, τελειώσαμε τα μνημόνια».  

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο για το πώς κατέληξε στην απόφαση για δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την πήρε το βράδυ προς το ξημέρωμα της 26η Ιουνίου -ημέρα των γενεθλίων του γιου του, Ορφέα -, όταν συνειδητοποίησε εκείνο το βράδυ, μετά από μια πολύωρη διαπραγμάτευση, ότι είχαν επικρατήσει «οι ακραίοι» της άλλης πλευράς και το μόνο που έδιναν ήταν «μια εξευτελιστική προοπτική». 

«Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, την πήρα την απόφαση το πρωί», είπε, προσθέτοντας ότι έγινε κυβερνητική σύσκεψη στις Βρυξέλλες και επέστρεψαν το βράδυ στην Αθήνα για να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. 

Ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση, δεν υπήρχαν κινητά μέσα στην αίθουσα και η σύντροφός του, Μπέτυ, είχε έρθει στο Μαξίμου, χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στον ίδιο σχημάτισε τον αριθμό τρία με τα δάκτυλα της, εννοώντας ότι ήταν τα τρίτα γενέθλια του παιδιού τους.

«Το συνειδητοποίησα μετά όταν είχε αφήσει πάνω στο γραφείο μου τρία κεράκια. Μετά συνειδητοποίησα ότι όταν βρίσκεται κανείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ευθύνης πρέπει να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο», είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Τα παιδικά χρόνια

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και μίλησε επίσης για τα παιδικά του χρόνια, ως το τρίτο παιδί μιας μεσαίας οικογένειας στους Αμπελόκηπους και τα πρώτα βήματα στην πολιτική, από τις καταλήψεις ως πρόεδρος του 15μελούς στο γυμνάσιο στα 14 χρόνια του και την ένταξη του τότε στην ΚΝΕ. 

Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε στο αίμα του όταν ήταν πολύ μικρός, «με την έννοια ενός ονείρου ή της προσπάθειας που έκανα ως μικρό παιδί να φτάσω τα βήματα του αδερφού και της αδερφής μου που ήταν μεγαλύτεροι», είπε. 

Πρόσθεσε ότι «ξεκοκάλιζε» την εφημερίδα που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του- τα ΝΕΑ και μετά και την Ελευθεροτυπία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight