Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο κόσμος & στην Πάτρα ζητά "Ευτυχία"- Η ταινία για την Ε. Παπαγιαννακοπούλου συνεχίζει να πρωτοστατεί

Ο κόσμος & στην Πάτρα ζητά "Ευτ...

Στην 6η εβδομάδα προβολής του το συγκινητικό κοινωνικό φιλμ επέστρεψε στην κορυφή του εγχώριου box office & ήδη πλησιάζει τα 600.000 εισιτήρια

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 νωρίς το βράδυ. Η ουρά μεγάλη στο γκισέ των εισιτηρίων των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων. Προβάλλονται και νέες ταινίες, ανάμεσα τους και το Οσκαρικό «Τζότζο» του Νεοζηλανδού Τάικα Γουαιτίτι που θα χρειαστεί και την καλή έξωθεν μαρτυρία και τα καλά σχόλια από στόμα σε στόμα για να πάει καλύτερα αν και ξεκίνησε συμπαθητικά, κόβοντας περίπου 11.000 εισιτήρια σε 34 αίθουσες πανελλαδικά το 4ήμερο, 23-26/1, ωστόσο ο κόσμος ζητά «Ευτυχία». Η Ελληνική κοινωνική ταινία του Άγγελου Φραντζή με τις έξοχες Κάτια Γκουλιώνη και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μοιράζονται τον ρόλο της στιχουργού με ρίζες από την Μικρά Ασία, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, συνεχίζει απτόητη στην 6η εβδομάδα προβολής της να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του μεγάλου κοινού που όλο αυτό τον καιρό σπεύδει μαζικά. Μάλιστα πολλοί θεατές πηγαίνουν για 2η ακόμη και για 3η φορά να δουν την συγκεκριμένη ταινία για να συγκινηθούν και πάλι και να ακούσουν τα υπέροχα τραγούδια που είχε γράψει αυτή η ατόφια και ντόμπρα στιχουργός που έζησε τη ζωή της όπως ήθελε, όπως είναι και το «μότο» της ταινίας.

Όπως διαβάσαμε και στον σχετικό πίνακα εισιτηρίων στο flix.gr, η «Ευτυχία» κατάφερε στην 6η της εβδομάδα να πιάσει και πάλι κορυφή καθώς το 4ήμερο 23 με 26 Ιανουαρίου 2020, έκοψε σε 90 αίθουσες πανελλαδικά, περίπου 32.000 εισιτήρια (31.803 εισιτήρια για την ακρίβεια) και αυτή τη στιγμή προσεγγίζει τα 600.000 (είναι πλέον στα 571.159). Στην Πάτρα η «Ευτυχία» συνεχίζεται στα Odeon Veso Mare ενώ την κράτησε και η 2η αίθουσα του Πάνθεον το σαββατοκύριακο στην 1η προβολή των 17.15 που πήγε αρκετά καλά.  Η συνεχόμενη και σταθερή πορεία του φιλμ έχει προξενήσει μία ευχάριστη έκπληξη και είναι αληθινά ευοίωνο αυτό που συμβαίνει για το ελληνικό σινεμά. Το θέμα είναι πως τις επόμενες εβδομάδες όπως π.χ. απ’ αυτή την Πέμπτη 30/1 που βγαίνει η κωμωδία «Χαλβάη 5-0» με τον Μάρκο Σεφερλή, έπονται κι άλλα Ελληνικά φιλμ και το ερώτημα είναι πως θα πάνε. Το Οσκαρικό, πολεμικό φιλμ «1917» του Σαμ Μέντες ήρθε 2ο στον πίνακα και σε 3 περίπου εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα 173.000 εισιτήρια ενώ ο «Ντουλίτλ» με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πρόσθεσε άλλα 16.000 και έχει φτάσει σε σχεδόν 2 εβδομάδες τα 44.000 εισιτήρια πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Το φιλμ τρόμου «Η Γκουβερνάντα - The Turning» της Φλόρια Σιγκισμόντι που ψιλοατύχησε στις ΗΠΑ το περασμένο 3ήμερο στην πρεμιέρα του με 7,5 εκατ. δολάρια εισπράξεις, συγκέντρωσε σε 55 αίθουσες πανελλαδικά, 11.569 εισιτήρια ενώ το «χτυπημένο» αλύπητα από τους κριτικούς και όχι άδικα μέχρι ένα σημείο, «Cats» σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ που στις ΗΠΑ έχει κάνει εισπράξεις 27 εκατ. δολαρίων συν άλλα 38,5 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο, πήγε άπατο στη χώρα μας. Βγήκε από την περασμένη Πέμπτη σε 34 αίθουσες (και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) αλλά όπως φαίνεται προσέλκυσε μόνο τους πολύ πιστούς του είδους του μιούζικαλ παρά και το όνομα κράχτη της σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ που τραγουδά και το νέο κομμάτι του Άντριου Λόιντ Βέμπερ «Beautiful ghosts» στο «Cats», το οποίο αδίκως δεν προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Μόλις 2.323 εισιτήρια στο 4ήμερο της πρεμιέρας του φιλμ στη χώρα μας.

Χλιαρή τέλος ήταν και η προσέλευση στο παιδικό ανιμέισον φιλμ «Ενωμένες Πατούσες» που σε 60 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 8.759 εισιτήρια. Η ταινία του Κλιν Ίστγουντ τέλος, «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ» (στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον) με την συγκλονιστική Κάθι Μπέιτς που είναι υποψήφια για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, πρόσθεσε άλλα 5.000 εισιτήρια το περασμένο 4ήμερο και σε λιγότερο από 2 εβδομάδες έχει φτάσει τα σχεδόν 19.000 εισιτήρια.

Να μην παραλείψουμε και το «Bad Boys For Life» με τους Μάρτιν Λόρενς και Γουίλ Σμιθ που παρέμειναν στην κορυφή του Αμερικάνικου box office για 2η εβδομάδα & έχουν ήδη φτάσει τα 120 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις ενώ στη χώρα μας σε 43 αίθουσες πανελλαδικά έκοψαν 9.141 εισιτήρια και σε 2 σχεδόν εβδομάδες είναι στα 30.000 εισιτήρια. Όσο για το «…Για Πάντα» του Γιάννη Παπαδάκου με το ζευγάρι και στη ζωή Γιάννη Τσιμιτσέλη και Κατερίνα Γερονικολού, στη 4η εβδομάδα του, έκοψε άλλα 7.500 εισιτήρια σε 46 αίθουσες πανελλαδικά και πλέον κοντεύει τα 130.000 σύνολο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture