Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι άγνωστες πτυχές της ναρκο... συμμορίας που συνελήφθη στον Αστακό

Οι άγνωστες πτυχές της ναρκο... συμμορία...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των ναρκο-εμπόρων που μετέφεραν κοκαΐνη στην ελληνική αγορά έρχονται συνεχώς στο «φως» της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αρχές, είχαν επιχειρήσει κι άλλες φορές να εισάγουν κοκαΐνη στη χώρα. Ειδικότερα, μετά την κατάσχεση του ενός τόνου κοκαΐνης στον Αστακό αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι η συμμορία των κακοποιών είχε προετοιμαστεί άλλες δύο φορές για μεταφορά ναρκωτικών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς η επιχείρηση αναβαλλόταν τελευταία στιγμή.

Ο αστυνομικός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του φορτίου με τα ναρκωτικά, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2018 με ένα  σκάφος που είχε εντοπιστεί στη μαρίνα του Αλίμου. Το πλοίο προοριζόταν να φορτώσει τα ναρκωτικά, τα οποία οι κακοποιοί είχαν κρυμμένα σε νησί στον Άγιο Βικέντιο της Καραϊβικής και θα μετέφεραν με υδροπλάνο στην Πρέβεζα. Οι καιρικές συνθήκες, όμως, δεν επέτρεπαν την ασφαλή διέλευση από τον Ατλαντικό και η επιχείρηση αναβλήθηκε.

Αυτό συνέβη και τη δεύτερη φορά που πήγε να μπει σε εφαρμογή, αλλά η επιχείρηση αναβλήθηκε και πάλι, καθώς οι ισπανικές αρχές τους παρακολουθούσαν. Πριν από λίγους μήνες, όμως, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος επανήλθε.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος των συλληφθέντων, δήλωσε στο Ανοιχτό Κανάλι ότι η ανάκριση που θα ακολουθήσει θα επιμερίσει ρόλους και ευθύνες στους συλληφθέντες.

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών που παρακολουθούσε συνεχώς το πλοίο με τα ναρκωτικά.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις