Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πράσινες» ελπίδες για τον προς αποχαρακτηρισμό ελεύθερο στην Αγυιά

«Πράσινες» ελπίδες για τον προς αποχαρακ...

Τι υποστηρίζουν οι κάτοικοι

Μια «αχτίδα» φωτός για την σωτηρία του κοινόχρηστου χώρου στη Μέση Αγυιάς που κινδυνεύει με αποχαρακτηρισμό προέκυψε από την αναβολή της σχετικής συζήτησης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

Το θέμα ανέδειξε προ ημερών το thebest.gr. Σε σχετικοί τους ανακοίνωση οι κάτοικοι της περιοχής που παλεύει το οικόπεδο να αγοραστεί, στο σύνολό του από το Δήμο, και να γίνει πλατεία όπως προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό, αναφέρουν τα εξής:

«Οι 150 κάτοικοι της Μέσης Αγυιάς που αγωνιζόμαστε για την «πλατεία των Αποστολόπουλων» με ικανοποίηση ακούσαμε σήμερα το μεσημέρι, 24 Ιανουαρίου 2020, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας, κ. Μιχάλη Αναστασίου, και πρόεδρο της Επιτροπής να ανακοινώνει την αναβολή της συζήτησης του θέματος.

Η αιτιολόγηση της αναβολής δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, κ. Νίκο Ασπράγκαθο ώστε να διερευνηθεί εκ νέου το θέμα και να αναζητηθεί μια πιθανή «πράσινη λύση».

Εκπρόσωπός μας όταν έλαβε το λόγο, τόνισε τη σημασία της σωτηρίας του πολύτιμου αυτού χώρου και της κατασκευής πλατείας για την πόλη και τις επερχόμενες γενιές.

Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή έστω και αργά θα βρει λύση. Ως φορέας εφαρμογής του Συντάγματος, το οποίο επιτάσσει την υποχρέωσή της να ενεργεί με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και με σεβασμό στην ποιότητα της ζωής των πολιτών της καλείται να αναζητήσει τρόπους και πόρους για να σώσει την πλατεία.» 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις