Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Μόνο κριτήριο της ΝΔ η ανάγκη σταθερής κυβέρνησης της χώρας

Ιάσονας Φωτήλας: Μόνο κριτήριο της ΝΔ η ...

Μίλησε για τον εκλογικό νόμο

 

«Υπάρχει ανάγκη σταθερότητας της χώρας και η ιστορία δείχνει πως όπου εφαρμόστηκε η απλή αναλογική οδήγησε στην ακυβερνησία», επισήμανε κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο «Εκλογή Βουλευτών» στην Ολομέλεια ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι η ΝΔ, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έφερε τον εκλογικό νόμο προς ψήφιση αμέσως μετά την ανάδειξή της σε κυβέρνηση, γιατί δε νομοθετεί με κριτήριο τα μικροπολιτικά πιθανά της οφέλη, αλλά με μόνο κριτήριο το συμφέρον της χώρας και του έθνους. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που αφού κέρδισε τις εκλογές, αντί να φέρει άμεσα προς ψήφιση την απλή αναλογική - θέμα που ήταν σημαία για την αριστερά επί πολλές δεκαετίες -, έκανε όλες τις ριψοκίνδυνες ακροβασίες στην πλάτη του Ελληνικού λαού και προκήρυξε εκλογές, έχοντας χάσει βέβαια την δεδηλωμένη, αλλά χωρίς να προσέλθει σε οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανές συνεργασίες.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Φωτήλας επισήμανε ότι «Η Νέα Δημοκρατία φέρνει τώρα το νόμο για την επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής ακριβώς για να αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε υπόνοια εκλογικής σκοπιμότητας»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις