Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στη Διδάχειο Σάλα Πολιτισμού χάρισε η Κιθαριστική Ορχήστρα Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στη Διδάχει...

Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή 19/1/2020 το απόγευμα και συγκέντρωσε πολύ κόσμο

Σε μια βραδιά που έμοιαζε με μουσική μυσταγωγία συμμετείχε το ακροατήριο όλων των ηλικιών στης κατάμεστη από κόσμο, Διδάχειο Σάλα Πολιτισμού, στην οδό Βύρωνος στην Πάτρα την περασμένη Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 19.30 το απόγευμα, στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πάτρας με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι κιθαρίστες που είχαν και συνοδεία πιάνου μάγεψαν το κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να ακούσει συνθέσεις για κιθάρα και πιάνο του γνωστού κιθαρίστα, Γιώργου Παπαδόπουλου καθώς και την απόδοση θαυμάσιων κομματιών από ελληνικές και ξένες ταινίες του κινηματογράφου.

Η προσήλωση του ακροατηρίου ήταν εντυπωσιακή ενώ στην εξέλιξη της όμορφης βραδιάς συνετέλεσε η ατμοσφαιρική διαμόρφωση της Σάλας που «μεταμορφώθηκε» ειδικά για αυτή την ξεχωριστή συναυλία.

Η «ψυχή» της Ορχήστρας, ο βραβευμένος συνθέτης, κιθαριστής και ενορχηστρωτής, Γιώργος Παπαδόπουλος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η Πάτρα διαθέτει αξιόλογους μουσικούς που μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα νέα παιδιά και τα μυούν στον κόσμο της μελωδίας. Σε άψογες εκτελέσεις συνόδευσε το σύνολο η επίσης βραβευμένη πιανίστρια, Γεωργία Βώσου.

Η ιδιοκτήτρια της Διδαχείου Σάλας Πολιτισμού, Αμαλία Κουσαδιανού-Διδάχου κατά την υποδοχή των καλλιτεχνών ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είμαι ενθουσιασμένη, γιατί η Σάλα φιλοξενεί για 1η φορά ένα καταξιωμένο μουσικό σύνολο που αποτελείται από νέα, κυρίως παιδιά που τα ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική υπό τη διδασκαλία του Γιώργου Παπαδόπουλου. Στη Σάλα πνέει η αύρα της νιότης! Εκτίμησα βαθύτατα τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τόσο για το μεγάλο ταλέντο του, όσο και για τη μεγάλη σεμνότητά του. Δύο στοιχεία που η συνύπαρξή τους αποτελεί θεϊκό δώρο».

Η Κιθαριστική Ορχήστρα ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Πατρινό κιθαριστή και συνθέτη, Γιώργο Παπαδόπουλο.Στην ορχήστρα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι Κωνσταντίνος Βάσιος, Ιάσονας Βάσιος, Μιχάλης Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Γκούντας, Νίκος Καλογήρου, Ανδρέας Μπούμπουκας, Μαίρη Σαμαρτζή, Θανάσης Νικολάου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σκέντζος και Κωνσταντίνος Σταθόπουλος.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, οι Βίβιαν και Πένυ Φαρμάκη, η οφθαλμίατρος Μαρία Σταθοπούλου με τον σύζυγό της Χάρη Λιβιεράτο, η φαρμακοποιός Αθηνά Θανοπούλου, ο χειρουργός Χρήστος Ασημακόπουλος, ο Μηχανικός Η/Υ Δημήτρης Μωυσίδης, η καθηγήτρια κιθάρας Νίκη Τσούνη, κι άλλοι εκλεκτοί συμπολίτες.

Η κ. Κουσαδιανού-Διδάχου και ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά το Music Station και ιδιαίτερα τον Νίκολας Στόλλα για την δωρεάν παραχώρηση του πιάνου κι άλλου εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος για τη διεξαγωγή της συναυλίας.

Η βραδιά έκλεισε γλυκό τρόπο, καθώς προσφέρθηκαν τεντούρα και σοκολατοειδή.

Οι φωτ. και το βίντεο μας εστάλησαν από την Ορχήστρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture