Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες έκοψαν την πίτα τους στο «Περί Σκιών» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες έκοψαν την π...

Τα παιδιά έπαιξαν και καραγκιόζη και χειροκροτήθηκαν από τους γονείς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο «Περί Σκιών» του Χρήστου Πατριών στον Άγιο Διονύσιο, η εκδήλωση των μικρών καραγκιοζοπαιχτών που συνδυάστηκε και με την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2020.

Στην εορταστική εκδήλωση το φυτώριο μαθητών  παρουσίασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα θεάτρου σκιών μέσω διαδραστικών παραστάσεων μπροστά και πίσω από τον μπερντέ. Το ζεστό χειροκρότημα των γονέων και των υπόλοιπων θεατών έδινε θάρρος στην προσπάθεια των νέων μικρών καλλιτεχνών.

Ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Πατρινός ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους σημειώνοντας τη προσπάθεια που πραγματοποιείται για την διατήρηση και συνέχιση της λαϊκής παράδοσης στην αναβίωση του παραδοσιακού Πατρινού Καραγκιόζη.

Οι παριστάμενοι γεύτηκαν τα γλυκίσματα και ευχήθηκαν για τη νέα δημιουργική και καλλιτεχνική χρονιά. Στον τυχερό μαθητή που κέρδισε το φλουρί ο Χρήστος Πατρινός δώρισε μια χειροποίητη επαγγελματική φιγούρα του Καραγκιόζη με θέμα το καρναβάλι μιας και ο λαϊκός ήρωας δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture