Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

"Τρεχαλητό" στα πληρώματα για να βρουν αντικείμενο από το Καρναβάλι του 1966

"Τρεχαλητό" στα πληρώματα για ...

Καρναβαλιστές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ρωτώντας φίλους και γνωστούς να ψάξουν μήπως έχουν τον συγκεκριμένο αυθεντικό οδηγό

Αποτελεί πλέον όπως εξελίχθηκε την «ραχοκοκαλιά» του Πατρινού Καρναβαλιού και τα πληρώματα που «σέβονται τον εαυτό τους» και αγαπούν τον θεσμό και την περιπέτεια αλλά και την ομαδικότητα που χαρίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν αρέσκονται μόνο στις παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου της αποκριάς, αλλά για ένα και πλέον μήνα γίνονται «κυνηγοί» ψάχνοντας να βρουν τις λύσεις σε πρωτότυπα κουίζ, τρέχοντας να βρουν «πράγματα» που τους ζητούνται και γενικά ζουν το Καρναβάλι από μέσα. Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αισίως έφτασε στην 55η του χρονιά, έγινε «μεσήλικο» πλέον αλλά δεν φαίνεται να χάνει τίποτε από το σφρίγος και την ζωντάνια του, κι αυτό χάρη στους καρναβαλιστές. Αυτές τις μέρες (το φετινό Παιχνίδι ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 ενώ το Σάββατο 18/1 από σκηνής η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ήρα Κουρή έδωσε και το δικό της θέμα) οι αρχηγοί και τα μέλη των πληρωμάτων ψάχνουν με ιδιαίτερη όρεξη για να βρουν ένα καρναβαλικό αντικείμενο του έτους 1966 που ήταν και η 1η χρονιά που οργανώθηκε το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού όπου είχε πάρει μέρος και ο αείμνηστος Άλκης Στέας ως συμμετέχων ενώ στη συνέχεια ανέλαβε με τη γνωστή του αγάπη και επαγγελματισμό την παρουσίαση του Καρναβαλιού αφήνοντας πραγματικά εποχή.

Με το συγκεκριμένο θέμα όπως μάθαμε, υπήρξε μπέρδεμα και σύγχυση και πολλά μέλη πληρωμάτων μπερδεύτηκαν νομίζοντας πως αφαιρώντας τα 55 έτη που φέτος συμπληρώνει ο Κρυμμένος Θησαυρός, το θέμα αφορούσε στη χρονιά του 1965 ενώ τελικά μετά και από σχετική διευκρίνιση που υπήρξε, πρόκειται για το 1966. Τα καρναβαλικά πληρώματα λοιπόν έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου να αναζητήσουν και να βρουν το συγκεκριμένο αντικείμενο και θα πρέπει να το έχουν βρει και να το παραδώσουν έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 23/2 που θα γίνει και η παράδοση της σακούλας.

Στο μεταξύ το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 θα λάβει χώρα η πρώτη καλλιτεχνική δράση του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τίτλο "Κάνε το κομμάτι σου…".

Η δράση θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Ρ. Φεραίου (καιρού επιτρέποντος) και η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο σημείο Γεροκωστοπούλου και Ρ. Φεραίου από τις 10:55. Οι οδηγίες προς τα πληρώματα είναι να είναι Εγγλέζοι στο ραντεβού τους και «να μην ξεχάσετε Πασαπόρτο και Οβολό. Χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά!».

Κάθε ομάδα θα προμηθεύεται μια ξύλινη επιφάνεια διαστάσεων 40cm x 50cm περίπου, με συγκεκριμένο σχήμα. Φέρνετε πινέλα και χρώματα (πλαστικά χρώματα νερού), επιστρατεύετε όλη τη φαντασία που διαθέτετε και αποτυπώνετε πάνω σε αυτή την επιφάνεια, ό,τι σημαίνει για εσάς “Πατρινό Καρναβάλι”.

Πρόκειται για μια κλασική δράση «Ζωγραφίστε», που σκοπό έχει να «ενώσει» το «χρώμα» της κάθε καρναβαλικής ομάδας και να συνθέσει περισσότερους από έναν πρωτότυπους καρναβαλικούς πίνακες.

www.carnivalpatras.gr/krymmenos2020/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture