Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς ο Τεό Τριανταφυλλίδης με το "Anti-gone"

Στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς ο Τεό Τρ...

Μία πρωτότυπη πολυμεσική περφόρμανς - Συμμετέχει στο τμήμα New Frontier του φημισμένου Φεστιβάλ

Δεν θα λείψουν οι Έλληνες δημιουργοί από το φετινό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance στη Γιούτα, το 36ο κατά σειρά, από το 1985 που η διοργάνωση πέρασε επίσημα στην ομπρέλα του Sundance Institute, θεμελιωτής και δημιουργός του οποίου είναι ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Το φετινό Φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 2/2. Όπως διαβάσαμε στο flix.gr, η πρωτότυπη, πολυμεσική περφόρμανς του Τεό Τριανταφυλλίδη, σε ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture, κάνει πρεμιέρα στο φημισμένο Φεστιβάλ του Σάντανς, ως μέρος του προγράμματος New Frontier.

Σε έναν κόσμο μετά-κλιματικής αλλαγής, η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Οι πόλεις έχουν βυθιστεί, ωστόσο τα απομεινάρια της καπιταλιστικής κουλτούρας - ο καταναλωτισμός, η ανισότητα, η κοινωνική αναταραχή – συνεχίζουν να υπάρχουν, προσκολλημένα στα ερείπια του πολιτισμού. Σε αυτό τον κόσμο πλοηγείται αβίαστα ένα ζευγάρι, oι Σπίντα και Λίνξα. Με το ιστιοφόρο τους περιφέρονται από μέρος σε μέρος, κάνουν ψώνια, πάνε σινεμά, κάνουν ψυχεδελικά ναρκωτικά. Σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, στον οποίο μπορείς να έχεις τα πάντα, ποιο είναι το κόστος;

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Κόνορ Γουίλουμσεν, η πολυμεσική περφόρμανς με τίτλο «Anti-gone», σε ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture και με την υποστήριξη της Breeder Gallery, ενσωματώνει 3D προσομοιώσεις, αλληλεπιδραστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και θεατρικότητα, μεταφέροντάς μας σε έναν κόσμο όπου η περιβαλλοντική καταστροφή θεωρείται φυσιολογική.

Ο Τεό Τριανταφυλλίδης όπως γράφει το flix.gr, εμπνέεται από την ιδιοσυγκρασιακή αφήγηση και το οπτικό στυλ του Γουίλουμσεν για να διερευνήσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τόσο της θεατρικής παράστασης όσο και της δυτικής αντίληψης. Οι προβληματισμοί του Τριανταφυλλίδη γύρω από τις μεγάλες καθολικές πολυπλοκότητες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο μέσο που έχει επιλέξει καθώς το υβριδικό του θέατρο αναπαράγει τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση αυτού που αποκαλούμε πραγματική ζωή. Οι χαρακτήρες και οι προσωποποιήσεις τους, τους ξεκινούν με τετριμμένες, μεμονωμένες δραστηριότητες, παιχνίδια, ανάγνωση, σεξ, αγνοώντας το περιβάλλον τους. Και ενώ ο Τριανταφυλλίδης χρησιμοποιεί οπτικά σύμβολα του παραδείσου όπως τα φωτεινά χρώματα, οι φοίνικες και τα ηλιοβασιλέματα, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη.

*Γεννημένος στην Αθήνα ο Τεό Τριανταφυλλίδης είναι ένας καλλιτέχνης που χτίζει εικονικούς χώρους και τα μέσα για να τους «κατοικήσει» το ανθρώπινο σώμα. Δημιουργεί σύνθετους κόσμους και συστήματα όπου το εικονικό και το φυσικό συγχωνεύονται με παράξενους, παράλογους και ποιητικούς τρόπους.

Οι δημιουργίες του εκδηλώνονται ως παραστάσεις, μικτές εμπειρίες πραγματικότητας, παιχνίδια και διαδραστικές εγκαταστάσεις.

*Κατά το παρελθόν έχουν ταξιδέψει και συμμετάσχει το Σάντανς δημιουργοί όπως ο σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και πέρυσι ο Κεφαλονίτης Βασίλης Κεκάτος, με το φιλμ μικρού μήκους «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν». Ο Βασίλης Κεκάτος λίγους μήνες αργότερα με την ταινία του, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα για φιλμ μικρού μήκους στις Κάννες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture