Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Οσκαρική σάτιρα "Τζότζο" από 23 Ιανουαρίου 2020 στη χώρα μας, και στην Πάτρα

Η Οσκαρική σάτιρα "Τζότζο" από...

Στα Odeon Veso Mare - Η ταινία διεκδικεί 6 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας

Η καλή του φήμη ξεκίνησε από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου και κατέκτησε το μεγάλο βραβείο της καλύτερης ταινίας από το κοινό. Ο λόγος για την ευφυή σάτιρα «Τζότζο – Jojo Rabbit» που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η ταινία-έκπληξη της χρονιάς. Η νέα αυτή δημιουργία του ταλαντούχου Νεοζηλανδού κινηματογραφιστή Τάικα Γουαϊτίτι είναι μια μαύρη κωμωδία με πολλές ανατροπές αλλά και ταυτόχρονα μια συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης.

Η ταινία «Τζότζο» είναι μια μοναδική ματιά για τη φρίκη και την παράνοια του πολέμου μέσα από το αθώο βλέμμα ενός 10χρονου παιδιού, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Odeon που διανέμει το φιλμ από την Πέμπτη 23/1/2020. Θα το δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί πως είναι υποψήφια για 6 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Β' Γυναικείος ρόλος για τη Σκάρλετ Γιόχανσον, Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο για τον Τάικα Γουαϊτίτι, Μοντάζ για τον Τομ Ιγκλς, Καλλιτεχνική Διεύθυνση για τον Ρα Βίνσεντ και Κοστούμια για τη Μέιγιες Ρούμπεο) καθώς και για 6 βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων σε διεθνή φεστιβάλ, η ταινία κέρδισε όπως προείπαμε, Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και έχει επιλεγεί ως μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς από το American Film Institute. Ο Τάικα Γουαϊτίτι μάλιστα κρατά και το ρόλο του Χίτλερ, τον οποίο έχει ως φανταστικό φίλο το μοναχικό αγόρι που είναι και ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας. Το παιδί περνά διασκεδαστικές και πολεμοχαρείς στιγμές σε μία ναζιστική κατασκήνωση για παιδιά και νέους ωστόσο ο κόσμος γύρω του γκρεμίζεται όταν μαθαίνει πως η μητέρα του κρύβει στο σπίτι μία νεαρή Εβραία.

To φιλμ «Τζότζο - Jojo Rabbit» διάρκειας 109 λεπτών, έχει ποσοστό 80% στο rotten tomatoes & είναι λίγο χαμηλότερα στο 58% στο πιο απαιτητικό metacritic. Η ταινία τα έχει πάει καλά και εμπορικά. Στις ΗΠΑ ήδη έφτασε σε εισπράξεις τα 24 εκατ. δολάρια συν άλλα 20 εκατομμύρια από την προβολή του φιλμ στον υπόλοιπο κόσμο. Παίζει και ο Σαμ Ρόκγουελ που τον είδαμε και στην ταινία του Ίστγουντ «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ», και οι Ρέμπελ Γουίλσον, Στίβεν Μέρτσαντ, κ.α.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι (THOR: RAGNAROK, ΚΥΝΗΓΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), φέρνει με τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ και πάθους την τελευταία του ταινία, Τζότζο, μία σάτιρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή ένα μοναχικό αγόρι από τη Γερμανία (ο Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις στο ρόλο του Τζότζο) του οποίου η ιδέα για τον κόσμο αντιστρέφεται, όταν ανακαλύπτει ότι η διαζευγμένη μητέρα του (η υπέροχη Σκάρλετ Γιόχανσον που μάλιστα φέτος έχει διπλή υποψηφιότητα για Όσκαρ, και α’ γυναικείου για την «Ιστορία Γάμου») κρύβει ένα νεαρό Εβραίο κορίτσι (το ρόλο ερμηνεύει η 19χρονη Νεοζηλανδή Τόμασιν ΜακΚένζι) στη σοφίτα τους. Με μοναδική βοήθεια από τον χαζούλη φανταστικό του φίλο, Αδόλφο Χίτλερ (ο 44χρονος με καταγωγή από το Ουέλινγκτον, Τάικα Γουαϊτίτι) ο Τζότζο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό του.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture