Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτυχιούχος του ΕΑΠ έκανε διαμαρτυρία με... μπλουζάκι στην ορκωμοσία -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πτυχιούχος του ΕΑΠ έκανε διαμαρτυρία με....

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα & την ανάγκη ένταξη στον κωδικό ΠΕ, των αποφοίτων του τομέα "Ελληνικός Πολιτισμός"

Το περασμένο Σάββατο 18/1/2020 πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, οι Τελετές Ορκωμοσίας και Απονομής Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ – Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου μέσα σε μία συγκινητική και συνάμα χαρούμενη ατμόσφαιρα. Στη διάρκεια της τελετής υπήρξε και μία πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ονόματι Αναστασία Πουλοπούλου, η οποία όπως αναφέρει το σάιτ Foititikanea.gr, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των αποφοίτων του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» έκανε τη δική της παρέμβαση – διαμαρτυρία, φορώντας μαύρο μπλουζάκι όπου είχε τυπωμένο με ευδιάκριτα γράμματα μήνυμα που έγραφε "Κωδικός ΠΕ Επαγγελματικά Δικαιώματα Τώρα".

Να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα μέσω επιστολής που συνέταξαν φοιτητές και πτυχιούχοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και απέστειλαν στην ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, ζητούν να εγκριθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με βάση την 431η Συνεδρίασή της στις 4 Ιουλίου 2019 και να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού ΠΕ Πολιτισμικών Σπουδών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΑΠ αναμένουν την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την ένταξή τους σε κωδικό ΠΕ.

Η διαμαρτυρία της συγκεκριμένης αποφοίτου έκανε αίσθηση καθώς η κοπέλα ήταν και στην μπροστινή σειρά και το μήνυμα που έστειλε συζητήθηκε ευρέως. Σε σύντομη ομιλία της είπε με δυνατή φωνή "πως αυτοί οι άνθρωποι, οι απόφοιτοι του συγκεριμένου κύκλου σπουδών έχουν αφιερώσει στο σκοπό αυτό και στην επιστήμη τους χρόνο και χρήμα". Η κοπέλα στη συνέχεια χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.

 Το πρόβλημα όπως έχει ευρέως γραφτεί, είναι πως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα και με το Foititikanea.gr, ως πολυετές και πρωτοπόρο εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό ίδρυμα με δημόσιο χαρακτήρα δεν παρέχει αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε προγράμματα όπως ο «Ελληνικός Πολιτισμός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις