Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών η Πλατφόρμα Share3D StoryMaker

Παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπισ...

Ένα εργαλείο ψηφιακής εξιστόρησης με χρήση πόρων ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στις 11 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, το ευρωπαϊκό έργο Share3D παρουσιάζει την πλατφόρμα Share3D StoryMaker, ένα εργαλείο ψηφιακής εξιστόρησης με χρήση πόρων ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα από το Share3D StoryMaker μπορείτε να ανακαλύψετε ανοικτά αδειοδοτημένα τρισδιάστατα μοντέλα από την πανευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana και το αποθετήριο τρισδιάστατων πόρων Sketchfab και να δημιουργήσετε τις δικές σας ιστορίες για σκοπούς διδασκαλίας και δημιουργικότητας.

Με βάση αυτά τα μοντέλα, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο (template) για να φτιάξετε τη δική σας ιστορία, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή ενός hotspot, ενός slideshow ή μιας χρονοσειράς (timeline).

Το έργο Share 3D – Sharing new perspectives συμβάλει στην αύξηση της πρόσβασης στους ψηφιακούς πόρους της ευρωπαϊκής κληρονομιάς. Το έργο ανταποκρίνεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου που υπενθυμίζουν τη σημασία της πρόσβασης σε διαδικτυακούς πολιτιστικούς πόρους «για να καταστεί δυνατή η πρόσβαση όλων στον πολιτισμό και τη γνώση, να προωθηθεί ο πλούτος και η ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και να συμβάλει στην επίτευξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς μέσω της αυξανόμενης προσφοράς νέων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών».

2ος ΔΙΑ-ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Chem-E-Car ΤΟΥ AIChE

Στο μεταξύ η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών, προκηρύσσουν τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem-E-Car για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (AIChE).

Ο διαγωνισμός αυτός θα διοργανωθεί από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, όπως και ο αντίστοιχος που έγινε στην Αθήνα τον Μάιο του 2019:

Α. Εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη μέχρι δύο ομάδων των πέντε σπουδαστών κάθε Σχολής ή Τμήματος που θα το εκπροσωπήσουν στη δεύτερη φάση.

Β. Εθνικός Διαγωνισμός μεταξύ των καλυτέρων ομάδων των τριών Ιδρυμάτων που καταρχήν προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Chem-e-car competition (2020) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), τον Νοέμβριο 2020 στο San Farncisco (California).

*Οι ενδιαφερόμενες ομάδες φοιτητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Chem-E-Car 2019» μέχρι 31/1/2020.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.chemeng.upatras.gr/el/announces/8462

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις