Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με 266 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με 266 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί η νέ...

Την Τετάρτη στη Βουλή η ψηφοφορία

Ευρεία συναίνεση εξασφαλίζει η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία, που θα γίνει την Τετάρτης 22 Ιανουαρίου στη Βουλή. Και αυτό διότι, την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου θα στηρίξουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖ και του ΚΙΝΑΛ.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτουν συνολικά 244 βουλευτές.

Πλέον προστίθενται και οι 22 του Κινήματος Αλλαγής που επίσης αποφάσισε ομόφωνα να υπερψηφίσει  την υποψηφιότητας της κυρίας Σακελλαροπούλου, και επιτυγχάνεται  πλειοψηφία 266 βουλευτών, εάν φυσικά δεν υπάρξουν διαρροές.

Απο την άλλη πλευρά οι ΚΟ του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης πιθανότατα θα καταψηφίσουν. «Όχι» στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είπε το ΜέΡΑ25, που «αντιπροτείνει» τη Μάγδα Φύσσα.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου.

Στη συνεδρίαση αυτή, το Προεδρείο της Βουλής θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων και θα ακολουθήσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία, όπου οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του υποψηφίου που υπερψηφίζουν είτε «παρών», εκτός κι αν κάποιος επιλέξει να απουσιάζει. Η διαδικασία πάντως δεν προβλέπει ούτε συζήτηση ούτε και τη δυνατότητα της καταψήφισης.  

Η προτεινόμενη για το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ωστόσο, δεν θα εκλεγεί με ρεκόρ ψήφων, καθώς αυτό το κατέχει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, που εξελέγη το 2005 με 279 ψήφους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο Κωστής Στεφανόπουλος με 269 ψήφους από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 2000.

Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε συγκεντρώσει το 2015, 233 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις