Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Αντωνίου στην Κρύα Ιτεών

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Αντωνίου στ...

Στον εσπερινό ο Επίσκοπος Κερνίτσης και στην Θεία λειτουργία την Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών

Το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2020 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Κρύα Ιτεών στην Πάτρα. Ο Μέγας Αντώνιος θεωρείται Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού που θεμελίωσε τον υγιή Μοναχισμό. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των παιδιών του. Είχε γεννηθεί στις 12 Ιανουαρίου 251 μ.Χ. και απεβίωσε στις 17 Ιανουαρίου 356 μ.Χ., στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού, οι εκδηλώσεις στην ενορία του ναού Αγ. Αντωνίου & Αγίου Χαραλάμπους ξεκίνησαν στις 11 το πρωί της Πέμπτης 16/1 με την έξοδο της εικόνας του Αγίου Αντωνίου για προσκύνημα ενώ στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Στην Θεία λειτουργία το πρωί της Παρασκευής 17/1 θα παραστεί και θα ιερουργήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει η υποδοχή αποτμημάτων ιερών λειψάνων των Αγίων ιατρών Ευαγγελιστού Λουκά και Λουκά Συμφερουπόλεως από τον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας. Αμέσως μετά θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση προς τον Άγιο Αντώνιο όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του ναού της Ευαγγελίστριας.

Στις ιερές ακολουθίες θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς και απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγ. Αντωνίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις