Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα ήττα Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο- Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός

Νέα ήττα Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Πέρασε με 25-21 η πρόταση της Αντιπολίτευσης

00:00 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thebest.gr παρατάξεις της Αντιπολίτευσης κατέθεσαν εναλλακτική πρόταση επί του προϋπολογισμού με περίπου 25 διαφορετικούς κωδικούς επί της πρότασης της δημοτικής Αρχής.

Τελικά μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και λεκτικούς προπηλακισμούς που καταγγέλλονται, η πρόταση αυτή της Αντιπολίτευσης πέρασε με 25 ψήφους υπέρ, ενώ ο προϋπολογισμός όπως είχε κατατεθεί από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη πήρε 21 ψήφους, δηλαδή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Χρήσου Πατούχα.

Η παράταξη Κοινοτικόν του Θόδωρου Ντρίνια ψήφισε λευκό και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των υπολοίπων παρατάξεων ψήφισαν τη δική τους πρόταση.

Τελευταίος στις δευτερολογίες μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ», Πέτρος Ψωμάς ο οποίος έκανε έκκληση προς τον Δήμαρχο Πατρέων να αποδεχθεί την πρόταση της Αντιπολίτευσης όπως την κατέθεσε ο Νίκος Τζανάκος.

«Από την αρχή είχα ζητήσει να βγει μια ομοφωνία για την πόλη. Δεν το ήθελαν όμως. Δεν αποδέχθηκε ο Δήμαρχος την πρότασή μας, σύρθηκε σε ψηφοφορία κι έχασε», σημειώνει ο κ. Ψωμάς μιλώντας στο thebest.gr.

Διευκρινίζει επίσης ότι η εναλλακτική πρόταση περιελάμβανε διαφορετική κατανομή περίπου 1,1εκ. στο σύνολο των 250εκ..

23:30 Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στο οποίο το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο προϋπολογισμός του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε μεγάλη ένταση και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων. Τελικά στην ψηφοφορία που έγινε η παράταξη του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη έχασε με ψήφους 21 υπέρ και 25 κατά. 

Μάλιστα, ενώ η συνεδρίαση του Οργάνου είναι ακόμα σε εξέλιξη (23:30) ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook  τα εξής:

«Χάβρα Ιουδαίων στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας! Απίστευτοι διάλογοι και προπηλακισμοί από χειροκροτητές της Δημοτικής αρχής στους Δημοτικούς συμβούλους! Πολύ χαμηλό επίπεδο για το κορυφαίο όργανο της τρίτης πόλης της χώρας!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις