Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανεμοφράκτες θέλουν οι καταστηματάρχες της Πάτρας

Ανεμοφράκτες θέλουν οι καταστηματάρχες της Πάτρας
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι θα γίνει με τις αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων στην Πάτρα μετά τον αντικαπνιστικό νόμο;

Λύση στο θέμα των αυθαιρεσιών που έχουν κάνει- μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου- πολλά καταστήματα στον χώρο της εστίασης  θα προσπαθήσει να δώσει μέσα από τη συνάντηση του το  προεδρείο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής με τους εκπροσώπους του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και τον σύλλογο αρχιτεκτόνων Αχαΐας.

Η συνάντηση έχει οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00.

Πολλοί καταστηματάρχες προκειμένου να μην χάσουν τους καπνιστές πελάτες τους προχώρησαν σε διάφορες ενέργειες όπως το να βάλουν προστατευτικά σόμπες, τραπεζοκαθίσματα, μαξιλαράκια και

Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε... αυθαιρεσίες

κουβέρτες. Με αυτό τον τρόπο όμως δημιουργείται ένας άλλος χώρος δίπλα από το κατάστημα που είναι παράνομος! Φυσικά τέτοιες κινήσεις δημιουργούν και ζητήματα αθέμητου ανταγωνισμού.

Τώρα λοιπόν θα πρέπει να συμφωνηθεί ποια θα είναι η νέα κανονιστική που ισχύει από εδώ και πέρα και με την οποία θα πρέπει να συμμορφωθούν όλοι οι καταστηματάρχες.

Ποια είναι η λύση που προτείνει συλλόγου καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

 

 

Ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο είναι ζητούμενο μας. Αυτό που προτείνουμε είναι η τοποθέτηση ανεμοφρακτών που θα έχουν ύψος 1,55- όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής, Σπύρος Στεργίου, οποιαδήποτε απόφαση δε θα επηρεάζει και θα παραγκωνίζει την εύρυθμη κοινωνική λειτουργία στην πόλη.

«Ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο είναι ζητούμενο μας. Αυτό που προτείνουμε είναι η τοποθέτηση ανεμοφρακτών που θα έχουν ύψος 1,55- όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Σκοπός είναι να υπάρχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα αφού θα ισχύει ακριβώς το ίδιο για όλα τα καταστήματα της πόλης» αναφέρει.

Μετά από τη συνάντηση που θα έχει το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ με τους επιστήμονες και την ομάδα του ΤΕΕ για να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες της πρότασης για τη νέα κανονιστική, ο φάκελος της πρότασης αναμένεται να περάσει μέσα στον επόμενο μήνα από το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας και στη συνέχεια εφόσον ψηφιστεί να προχωρήσει η υλοποίηση της πρότασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις