Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΩΡΑ Πατρών: Φέρνει το θέμα των λαϊκών αγορών στο δημοτικό συμβούλιο

ΩΡΑ Πατρών: Φέρνει το θέμα των λαϊκών αγ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

 

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές αναφέρεται:

 

Δεν ξέρουμε εάν είναι ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή με την εικόνα που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές της πόλης αλλά μπορούμε να τη διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι οι παραγωγοί, οι έμποροι, οι περίοικοι και οι δημότες της Πάτρας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην απουσία κάθε οργανωμένης παρέμβασης από την πλευρά του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία και την ανακούφιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την περιστασιακή πύκνωση του υπαίθριου εμπορίου και την αποκοπή κομβικών αρτηριών από το οδικό δίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος νόμος 4497/2017 ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό και την αδειοδότηση και τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει να δώσει λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα, που δημιουργούνται, όμως, ακριβώς από την απουσία παρέμβασής της.

Να θυμηθούμε την υπερβολική επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των χριστουγεννιάτικων μπουναμάδων στην Τριών Ναυάρχων και την παρουσία άσχετων με το εορταστικό κλίμα επαγγελματιών και εμπορικών δραστηριοτήτων, την εικόνα της εμποροπανήγυρης κάτω από τον Άγιο Ανδρέα κατά τις ημέρες του εορτασμού του Πολιούχου, αλλά και την καθημερινή εικόνα των λαϊκών αγορών οι οποίες έχουν χάσει κάθε έννοια του σκοπού για τον οποίο καθιερώθηκαν. Το είδος των εμπορευμάτων, οι κάθε λογής δραστηριοποιούμενοι στον χώρο, αλλά και η απουσία επαρκών υποδομών καθιστούν τις λαϊκές αγορές βάρος στις γειτονιές που τις φιλοξενούν, με δικαιολογημένη πολλές φορές αγανάκτηση των περιοίκων.

Θα έχει την ευκαιρία στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο να απολογηθεί ο κ. Πελετίδης για τα πεπραγμένα του Δήμου στο συγκεκριμένο ζήτημα αφού η "ΩΡΑ Πατρών" θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Ωστόσο, η απουσία, έως σήμερα, παρέμβασης καταδεικνύει ότι η Δημοτική Αρχή στερείται οράματος και συγκεκριμένου σχεδίου για την Πάτρα. Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και στον προϋπολογισμό του 2020 που κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή, και καταψηφίσαμε, γιατί  επαναλαμβάνει τη συντηρητική οπτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών και στερείται αναπτυξιακής προοπτικής εξοβελίζοντας τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις