Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρ. Πατούχας: Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

Χρ. Πατούχας: Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στο...

Την Πέμπτη οι εκδηλώσεις μνήμεις

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία Τεμπονέερα και τις εκδηλώσεις μνήμεις που πραγματοποιούνται την Πέμπτη το απόγευμα η παράταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία" με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα, αναφέρει τα εξής: 

"Στις 9 Ιανουαρίου του 1991 η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα συγκλόνισε όλη τη χώρα, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Πριν 29 χρόνια, ο αγωνιστής δάσκαλος δολοφονήθηκε από το παρακράτος της δεξιάς γιατί στάθηκε αλληλέγγυος στο μαθητικό κίνημα της εποχής του που τάραξε τα σχέδια της άρχουσας τάξης. Σε μια εποχή που οι μαθητικές καταλήψεις φούντωναν και απλώνονταν σε ολόκληρη τη χώρα, ο Νίκος Τεμπονέρας στάθηκε σύμμαχος και συμπρωταγωνιστής, στην εξεγερμένη νεολαία, που είχε όλα τα σημάδια μιας συνολικής επίθεσης του συστήματος, για ένα αντιδραστικό πισωγύρισμα, για μια αντεπίθεση υποταγής του λαού, σε όλα τα σχέδια της κυβέρνησης. Με τη θυσία του, το λαϊκό κίνημα φούντωσε και προσωρινά ανακόπηκαν αυτά τα σχέδια. Όμως, στα επόμενα χρόνια, σε μια κυβερνητική αντεπίθεση έγινε περισσότερο σκληρή και μπόρεσε να εξουδετερώσει το λαϊκό κίνημα.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη όσο ποτέ την ανασύνταξη του λαϊκού παράγοντα. Η θυσία του Τεμπονέρα αποτέλεσε ορόσημο για το λαϊκό κίνημα, έγινε σύμβολο αντίστασης και αγώνα για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μια ζωή με δικαιώματα, για τη Δημοκρατία, αιτήματα που ακόμα ο τόπος μας τα έχει ανάγκη.  Ιδιαίτερα σήμερα, που η κατάσταση των λαϊκών και εργατικών στρωμάτων χειροτερεύει, τα βασικά και κοινωνικά αγαθά βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Σήμερα που η κυβέρνηση επιτίθεται με απόλυτη βιαιότητα σε όποιες φωνές αντίδρασης και ανυπακοής υπάρχουν, στο δρόμο, στα Πανεπιστήμια, σε χώρους δουλειάς, διασκέδασης και αλληλεγγύης. Αυτή η πραγματικότητα δε θα ανατραπεί χωρίς την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό, την τόλμη, την ενότητα της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Ενάντια στο πολιτικό σύστημα, τις ανεκτές από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εκδοχές του, τις χρεοκοπημένες παραφυάδες του.

Ο Νίκος Τεμπονέρας τοποθετείται ισότιμα, στο πλάι των αμέτρητων λαϊκών θυσιών, που έρχονται από το βάθος της ιστορίας: των θυσιών της Εθνικής Αντίστασης, των δημοκρατικών αγώνων, του αντιδικτατορικού αγώνα, και τις σημερινές θυσίες αγωνιστών που υψώνουν ανάστημα στο ναζισμό και τη φασιστική απειλή, όπως ο Παύλος Φύσσας. Θυσίες που παραμένουν ατιμώρητες όσο η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της κυκλοφορούν ελεύθερα. Η καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων δεν μπορεί να υπακούσει πολιτικές συναλλαγές. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, θα βρεθούν στη φυλακή. Ο λαός θα συντρίψει όλους τους νοσταλγούς του αίματος και του φασισμού. Σας καλούμε με καθαρή συνείδηση να τιμήσουμε την ηρωική μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, νικώντας την απογοήτευση, γνωρίζοντας ότι χωρίς εμάς, χωρίς τον αγώνα μας, τίποτα καλό δεν θα γίνει για εμάς.

Ζει, Ζει, Ο Τεμπονέρας ΖΕΙ , με Πέτρουλα – Λαμπράκη μας οδηγεί

ΠΕΜΠΤΗ 9/1 (18.00) ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις