Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυσάρεστη έκπληξη: Τους αφαίρεσαν 6 ευρώ ως προμήθεια για ενεργοποίηση της κάρτας - Συγγνώμη για την αναστάτωση, λέει η Πειραιώς

Δυσάρεστη έκπληξη: Τους αφαίρεσαν 6 ευρώ...
Μαρτάτος Tάκης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για χρεώσεις winbank, η Τράπεζα ενημέρωσε πως οι χρεώσεις έγιναν εκ παραδρομής και πως προχωρά σε αντιλογισμούς

Πολλοί την «πάτησαν» πηγαίνοντας το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020 να ενεργοποιήσουν τις καινούριες χρεωστικές τους κάρτες. Συμπολίτης κατήγγειλε στο thebest.gr ότι η χρεωστική του κάρτα έληγε 31 Δεκεμβρίου 2019 και εδώ και πάνω από 1 μήνα είχε λάβει επιστολή στο σπίτι του όπου και του είχε σταλεί η νέα χρεωστική του κάρτα με οδηγίες για την ενεργοποίηση της χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πουθενά πως με την ενεργοποίηση υπήρχε χρέωση τουλάχιστον 6 ευρώ.

Έτσι τον περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη να δει ο συγκεκριμένος συμπολίτης την πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου χρόνου, να του αφαιρούνται με το έτσι θέλω ως προμήθεια, 6 ευρώ. Μπαίνοντας μέσα στο υποκατάστημα της Τράπεζας, εν προκειμένω της Τραπέζης Πειραιώς στην οδό Μαιζώνος, ο πολίτης ρώτησε έναν από τους αρμοδίους υπαλλήλους για να λάβει την απάντηση ότι όντως είναι προμήθεια τα 6 ευρώ και είναι μία εφάπαξ χρέωση έως την επόμενη φορά, σε πέντε χρόνια που θα χρειαστεί ξανά να ενεργοποιήσει κάρτα. Δυστυχώς πολλοί συναλλασσόμενοι βρέθηκαν ή θα βρεθούν με αυτές τις αδικαιολόγητες χρεώσεις και πολλοί τις αντιλαμβάνονται αρκετά μετά και όχι εκείνη την στιγμή αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να παραπονεθούν καθώς τα χρήματα αφαιρούνται με την είσοδο της κάρτας στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και την ενεργοποίηση της.

Οι υπάλληλοι για να δικαιολογήσουν τέλος τα αδικαιολόγητα, είπαν πως το επόμενο διάστημα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν με αποφάσεις προφανώς κεντρικά των διοικήσεων των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος μεγαλύτερες χρεώσεις σε περιπτώσεις πληρωμών λογαριασμών όπως ΔΕΗ ή φόρων όπως του εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ που αυτή την στιγμή δεν υπερβαίνουν το 1,50 ευρώ. Θα φτάσουν οι χρεώσεις ίσως και τα 4 ευρώ προφανώς για να ελαττωθεί ο όγκος της δουλειάς στα γκισέ των ταμείων και για να χρησιμοποιεί ο κόσμος περισσότερος το ebanking.

Τέλος σε άλλη τράπεζα εκ των 4 συστημικών, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr είδε πολίτης χωρίς να έχει ενημερωθεί να μειώνεται το επιτόκιο σε προθεσμιακό λογαριασμό που έχει!  

*Στο μεταξύ μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα έντονα παράπονα του κόσμου για παράλογες και αδικαιολόγητες χρεώσεις που έγιναν στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών winbank, υπήρξε ανακοίνωση εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς που ανέβηκε και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως στο facebook & στο twitter που αναφέρει ότι «οι χρεώσεις 5€ που πραγματοποιήθηκαν σε λογαριασμούς μικρού αριθμού πελατών, έγιναν εκ παραδρομής και η Τράπεζα προχωρεί άμεσα σε αντιλογισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και παραμένουμε στη διάθεση των πελατών μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις