Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιορτάζει 2 Ιανουαρίου το μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος & Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Γιορτάζει 2 Ιανουαρίου το μοναστήρι των ...

Ο ηγούμενος του Νεκτάριος Μουλατσιώτης ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα

Στις 2 Ιανουαρίου είναι η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ του θαυματουργού όπου τιμάται η κοίμησή του. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους Αγίους και πλέον παγκόσμιος μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι ο Άγιος της χαράς, ο Άγιος που τρέχει να βοηθήσει όλον τον κόσμο και ιδιαιτέρως τους ασθενείς με πολλά θαυμαστά σημεία που έκανε εν ζωή, αλλά και μετά την κοίμησή του, όπως αναφέρει κείμενο – ανακοίνωση που μας εστάλη από την ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο Φωκίδος, όπου ηγούμενος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος και ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα και παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας της Μητροπόλεως Πατρών στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου.

Ένα από τα θαυμαστά σημεία για το μοναστήρι αυτό στην κοντινή Φωκίδα, είναι η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, η οποία έγινε 3 φορές σε 3 διαφορετικές χρονιές και πάντοτε την ημέρα της εορτής του, στις 18 και 19 Ιουλίου όπου τιμάται η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του, όπως λέει η ανακοίνωση. «Και τις τρεις αυτές χρονιές εμφανίστηκε Άγιο Φως επάνω στον μεγάλο ξύλινο σταυρό που έχουμε στο μοναστήρι μας, την ώρα που γινόταν προσευχή με τα παιδιά της κατασκήνωσης. Την τρίτη φορά όπου εμφανίστηκε το Άγιο Φως επάνω στον Σταυρό, συνοδεύτηκε με την εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ μέσα στον χώρο της Μονής. Ο Άγιος Σεραφείμ έγινε ορατός από τα παιδιά με αξιοθαύμαστο και συγκλονιστικό τρόπο. Έκτοτε η Μονή μας αφιερώθηκε και στον Άγιο Σεραφείμ που έκανε την εμφάνισή του. Από τότε ονομάζεται Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο Φωκίδος».

Η φωτ. είναι από το iaitoloakarnania.gr/2017/01/thavmasies-fotografies-apo-chionismeno-monastiri-sto-trikorfo/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις