Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

"Μαγεύει" το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

Εντυπωσιακές εικόνες

Το σπήλαιο Δράκου είναι από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα στην πόλη της Καστοριάς και απέχει μόλις 20 μ. από την όχθη της λίμνης Ορεστιάδα. Περιλαμβάνει 10 αίθουσες, 7 υπόγειες λίμνες και 5 διαδρόμους-σήραγγες με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο.

 Το σπήλαιο του Δράκου ήταν άγνωστο μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες. Πιθανολογείται ότι, μέχρι κάποια εποχή η είσοδος του  δεν ήταν ορατή λόγω των προσχώσεων και της δύσβατης τοποθεσίας του, προσπελάσιμης παλαιότερα μόνο από την λίμνη. ‘Οταν τη δεκαετία του 1940 διανοίχτηκε ο παραλίμνιος δρόμος της πόλης, Καστοριανοί ερασιτέχνες εξερευνητές ανακαλύπτουν πρώτοι το άνοιγμα της εισόδου στο σπήλαιο.

Οι συστηματικές έρευνες όμως ξεκίνησαν πολύ αργότερα, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία, κατά το 1960.Μέχρι τότε, οι μανάδες απέτρεπαν τα παιδιά τους να πλησιάσουν την είσοδο της σπηλιάς για να παίξουν. Και τα φοβέριζαν εκείνα τα χρόνια λέγοντάς τους για τον τρομερό δράκο, ο οποίος- λέει- φυλάει το θησαυρό στο βάθος της σπηλιάς, κι αλλοίμονο, σε όποιον περάσει την σκοτεινή είσοδο, μαγνητισμένος από αυτό που φαίνεται να χρυσίζει στο βάθος!

Κάπως έτσι, διατηρήθηκε ο μύθος στις νεότερες γενιές και ονομάστηκε το σπήλαιο  του Δράκου. Βέβαια, Δράκος δεν βρέθηκε ποτέ, μόνο μία αρκούδα των σπηλαίων που έζησε πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life