Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πανηγυρίζουν για κάτι που έπρεπε να έχει τελειώσει 3 χρόνια πριν

Πανηγυρίζουν για κάτι που έπρεπε να έχει...

Του Διονύση Τραυλού, μέλους Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Με θαυμασμό παρακολούθησε όλη η Ελλάδα τον κομμουνιστή Δήμαρχο να φτιάχνει υπνωτήριο για αστέγους λίγα εικοσιτετράωρα πριν το 2020. Όλα τα ελεγχόμενα από τον Περισσό site με μεγάλους τίτλους και παχιά λόγια διαφημίζουν το νέο μεγάλο επίτευγμα του.

Πανηγυρίζουν για μια δομή που άλλες μεγάλες πόλεις σαν την Πάτρα (Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα) την απολαμβάνουν εδώ και τρία χρόνια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά κανένας δεν τόλμησε να το διαφημίσει όπως ο δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα, καθώς είχαν την αξιοπρέπεια να μην κάνουν μικροπολιτική στις πλάτες εξαθλιωμένων συμπολιτών μας.

Αλλά να περιοριζόταν μόνο σε αυτό οι καθυστερήσεις του δήμου θα το ξεπερνούσαμε.

Από το 2017 έχει εγκριθεί το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης και ακόμα δεν έχει μπει μια πλάκα πεζοδρομίου, ούτε καν με τις μελέτες δεν έχουν ακόμα ξεμπερδέψει.

Από το 2017 έχει παραχωρηθεί το ακίνητο της Μανιακίου για δημιουργία παιδικού σταθμού και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ανακατασκευή.

Από το 2018 έχει παραχωρηθεί το θαλάσσιο μέτωπο και ακόμα δεν ξέρουμε ούτε πότε θα γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Από το 2017 έχει παραχωρηθεί το Πλατανόδασος, 13 καταστήματα και 4 αίθουσες συγκεντρώσεων σε εργατικές κατοικίες και ακόμα δεν έχουμε δει ένα σχέδιο αξιοποίησης.

Από το 2015 ακούμε για την ανάπλαση των Παλιών Σφαγείων και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Από το 2016 ακούμε για εκείνο το πολύπαθο αποτεφρωτήριο, πέρασαν 4 χρόνια και ακόμα τίποτα.

Με αυτά και με αυτά χιλιάδες μεροκάματα χάνονται από την πόλη, η οποία παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία, και η καθημερινότητα των πολιτών παραμένει δύσκολη.

Προεκλογικά η δημοτική αρχή βαυκαλιζόταν ότι έχει εξασφαλίσει 200 εκατ για έργα στην πόλη (είναι πολύ λιγότερα αλλά δεν έχει σημασία στην παρούσα φάση). Με τον ρυθμό που κινείται πολύ φοβάμαι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια που τελειώνει η θητεία της.

ΥΓ. Στην πόλη, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, οι δρόμοι της θυμίζουν σεληνιακό τοπίο: γεμάτοι κρατήρες. Ελπίζουμε να υπάρξει ένα πλάνο επισκευών, αλλιώς βλέπω τα συνεργεία της Πάτρας να κάνουν χρυσές δουλειές τους επόμενους μήνες.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις