Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρόβλημα εν πλω στο Superfast XI που ξεκίνησε από Πάτρα- ΒΙΝΤΕΟ

Πρόβλημα εν πλω στο Superfast XI που ξεκ...

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία

23:25  Κανονικά συνεχίζει το δρομολόγιό του για την Ιταλία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Superfast XI», στο οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσιάστηκε πρόβλημα στα φίλτρα πετρελαίου σε μία από τις μηχανές του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί για λίγη ώρα ανατολικά της Ιθάκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ο πλοίαρχος του πλοίου δεν αιτήθηκε κάποια συνδρομή

 

20:55 Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο φίλτρο πετρελαίου του Superfast XI και το πλοίο συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του. 

Ήδη όπως ενημερώνουν το thebest.gr εκπρόσωποι της εταιρείας αυτή την ώρα το καράβι έχει πιάσει ταχύτητα 20 μιλίων και σύντομα θα φτάσει στην κανονική του ταχύτητα των 24 μιλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο επέβαιναν 173 επιβάτες εκ των οποίων 61 οδηγοί φορτηγών και έχει πλήρωμα 77 ατόμων.

20:30 Πρόβλημα εν πλω παρουσίασε το πλοίο Superfast XI που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο απέπλευσε στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκευής από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φίλτρα στις μηχανές ανοικτά της νήσου Οξειά.

Στο πλοίο σημειώθηκε μπλακ αουτ και τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλες οι μηχανές και τα φώτα. Αναμμένα παρέμειναν μόνο τα φώτα ασφαλείας.

Ο Καπετάνιος έχει ενημερώσει για το πρόβλημα, επισημαίνοντας πώς το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ίδια μέσα και δεν υπάρχει λόγος επιστροφής του καραβιού στο λιμάνι της Πάτρας.

Το πλοίο έχει αυτοματισμούς, τόσο όταν βρίσκεται σε διαδικασία πρόσδεσης, όσο και όταν είναι εν πλω. Ταξίδευε με 27 μίλια όταν οι αισθητήρες εντόπισαν ένα πρόβλημα.

Ο καιρός είναι καλός και αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά του βρίσκονταν κι άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα – Μπάρι, αλλά δεν χρειάστηκε να σταματήσει ή να παρέμβει

Στο πλοίο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επιβαίνουν συνολικά 173 επιβάτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις